Sevgili Arman Kırım’ı kaybettik

Yakınını kaybeden birisine başsağlığı dilemek her zaman çok zordur. Sözcükleri birbirine karıştırırsınız. Bir şeyler söyleseniz de, söyledikleriniz boş ve anlamsız gelir size.

Haberin Devamı

Çünkü ateş düştüğü yeri yakar. O acı kalbinizde her daim yanan bir kora dönüşür ve bir mum alevi gibi hep yanar.
Arman Kırım’ı bir bilim insanı olmasının yanı sıra bir yemek kültür uzmanı, gastronomi dünyasının değerli bir hocası olarak tanıdık.
Bendeniz de bir ODTÜ’lüyüm ve ODTÜ’lü olan hocam Arman Kırım’la yazılarımız vasıtasıyla arada sırada tartışırdık. Çünkü ODTÜ geleneğinde hoca-öğrenci ilişkisi çok demokratiktir. Hele benim gibi 80 öncesinde okuyanlar daha iyi bilirler; biz hocalarımızla rahatça konuşur, tartışırız.
Arman Hoca’yla topu topu bir kez karşılaştık ama ben hocamı çok sevdim. O sert bakışlarının altındaki yumuşacık yüreği hemen fark ettim.
O geceki yemeğin kritiğini yaparken, onun gastronomi bilgisine hayran oldum. “Ne çok şey biliyor” diye düşündüm. O, kısacık ömrüne çok şey sığdırabilmiş insanlardan biriydi. Onun yemek kültürüne ve gastronomiye yaptığı katkıların değerini her zaman bileceğiz.
Arman Kırım’ın, cennetin iyi kalpli insanlarının olduğu yerde sevgili babamla buluşacağına eminim.

Haberin Devamı

KÖZLEME BİBER SALATASI

Biberleri fırın ızgarası, ocak üzeri ya da mangalda közleyin. Kabuklarını soyup ister doğrayarak, isterseniz bütün olarak servis tabağına dizin.
Sosu hazırlamak için sarmısakları tuzla dövüp bir kaseye aktarın. Limon suyu ve zeytinyağını ekleyip çatal yardımıyla çırpın.
Hazırladığınız sosu biberlerin üzerine gezdirip salatayı karıştırın. Maydanozla süsleyerek servise sunun.
Not: Bazı yörelerde ince doğranmış köz bibere yine incecik kıyılmış kuru soğan, maydanoz, sumak ve kırmızıbiber katılır.

Malzeme listesi

- 10 adet yeşil sivri biber
- 10-15 adet kırmızı çuşka biber (Salça yapımında kullanılan kırmızıbiber)
- 10-12 diş sarmısak
- 1 adet büyük boy
 limonun suyu
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- Varsa yarım demet maydanoz

Yazarın Tüm Yazıları