'Sevgi İzi' ile kaybolmayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Sevgi İzi ile kaybolmayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 13:53

'Sevgi İzi' ile kaybolmayacaklar

Haberin Devamı

 

ANATALYA, (DHA) - ALZHEİMER hastalarının kaybolduklarında tanınmalarını sağlayan 'Sevgi İzi Dövmeleri', Kepez Belediyesi'nin Dokuma Park'ta düzenlediği etkinlikle bileklere kazındı.

Kepez Belediyesi ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Engelli Vakfı ve Down Sendromlular Derneği işbirliğiyle Dokuma Park'ta 'Sevgi İzi' etkinliği düzenlendi. Kaybolduklarında bulunmalarını sağlayan zihinsel engelli ve alzheimer hastalarının dövmeleri bileklerine yapıldı. Bileklerine kazınan rakamlar aracılığıyla, bu kişilerin kimlik bilgileri emniyet güçleri tarafından kayıt altına alınıyor ve kaybolmaları durumunda kolaylıkla kimlik bilgilerine ulaşılıyor.

SEVGİ İZLERİ BİLEKLERE KAZINDI

Dokuma Park'ta düzenlenen etkinlikte, 'Sevgi İzleri' dövme ustaları tarafından yapıldı. Konserlerin verildiği, yüz boyama, eğlenceli oyunların oynandığı etkinlikte, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açtıkları stantlarda hizmetlerinin de tanıtımını yaptı.

TÜTÜNCÜ'YE BÜYÜK İLGİ

Kepez Belediyesi Engelliler Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başlayan etkinliğe katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Dr. Ayşe Tütüncü ve AK Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, down sendromlu çocuklar ve aileleri tarafından coşkuyla karşılandı. İsteyenlerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Tütüncü, bu alanda hizmet veren müdürlüklerin stantlarına giderek, gönüllülük esasıyla çalışan gençlere teşekkür etti.

Muhabbetimiz için bir araya geldik

Sevgi İzi projesinin zihinsel engelli ve alzheimer hastalarının bulunması için önemine işaret eden Başkan Tütüncü, “Çünkü onların bizimle sürekli irtibat halinde olmalarını sonuçlayacak bir proje. Projeyi belediyemiz rehberliğinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

GÖREVİMİZ İNSANLARIN MUTLULUĞU

Devletin en önemli görevinin her vatandaşın mutluluğunu sağlamak olduğunu belirten Hakan Tütüncü, "Bütün sosyal gruplarla yakın temas, onların beklentilerine cevap vermek, gönüllerini hoş etmek, belediye yönetimimizin genel fikri oldu. Bu fikirle birçok proje gerçekleştirdik. Engelliler mehteran takımı bu anlamda bizim gururlandığımız projelerden. Onların mutluluğundan dolayı mutluyuz" dedi.

Vekil Enç'ten Tütüncü'ye teşekkür

Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ise Başkan Tütüncü'ye teşekkür etti. 'Sevgi İzi' projesini önemli bulduğunu kaydeden Enç, “Bu proje mental anlamda özel olan çocuklarımız için bir kurtarıcı olabiliyor. Ne zaman bu özel çocuklarla ilgili proje olsa, Başkanımız Hakan Tütüncü, ben daha söylemeden 'Ben varım' diyor. Bu anlamda Kepez ve bizler çok şanslıyız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!