Sevgi Evleri’nde Bir Gün

Geçtiğimiz Cumartesi günü HSBC’nin “Tomurcuk Eller” projesi için Ankara’daki Sevgi Evleri’ndeydim. Yani, 3-14 yaş aralığında kimsesiz veya korumaya muhtaç çocukların yuvalarında...

Haberin Devamı

“Tomurcuk Eller” projesi, HSBC’nin Ankara Sevgi Evleri ile birlikte yapacağı çalışmaların ilki. Çalışmanın amacı ise çocuklara çevre bilinci kazandırmak. Bu çalışmanın beraberinde HSBC Ankara bölge ve şubeler çalışanları, organizasyon öncesi çocukların ihtiyaçlarını tespit ederek onları ufak hediyelerle karşıladı.
HSBC çalışanları ile sabah erken saatlerde Sevgi Evleri’nde buluştuk. Kampüs oldukça geniş ve içerisinde, altmış adet villa var. Ortalama 6-7 çocuk, başlarında bir bakıcı anneleri ile birlikte bir evde kalıyor.
Kampüs içerisine girdiğimde bir sevinç kapladı içimi. Çocuklar güzel, konforlu evlerde kaldıkları için rahatladım sanki…
Bir çocuk “Öğretmenim, annem gelmiş!” diye bağırarak coşkuyla geçti yanımdan. Annesini tanıdığı için, belli aralıklarla da olsa annesini görebildiği için, oradaki bazı çocuklardan daha şanslı olduğunu düşünerek konferans salonuna geçtim.
Program dahilinde önce Ankara Sevgi Evleri Müdürü Mehmet Karabacak, ardından İl Müdürü Lale Öcal, bizlere yapıyı, ihtiyaçları ve yaşanan zorlukları anlattı. Çocukların ne kadar hassas olduğundan, kuruma gelmeden önce neler yaşamış olabileceklerinden, öz ailelerinin yanına gönderildiklerinde bazı çocukların yaşadıkları son derece olumsuz şeylerden bahsettiler. Son olarak da, koruyucu ailelerin, çocukların sayısına göre oldukça yetersiz kaldığını söylediler. Koruyucu aile, çocuğun velayetini almıyor ancak, maddi anlamda kurumun desteğini alarak çocukların aile ortamında büyümesini sağlıyor. Belli şartları sağlayabiliyorsanız kişi olarak da koruyucu aile olabiliyorsunuz. Böylece çocuklar, çocukluklarını sıcak bir ev ortamında geçirme imkanı bulabiliyorlar.
Büyüklerin konferansından sonra, HSBC gönüllülerinin hazırladıkları sunumu dinlemek üzere, minik kahramanlar girdi içeri. Eğlenceli ve öğretici sunumun ardından sıra çocukların iple çektiği duvar boyama faslına geldi. Bahçede HSBC çalışanları ve çocuklarla birlikte mangal partisi eşliğinde duvar boyadık, sohbet ettik.
Beni tüm öğretmenleriyle tanıştıran, tüm etüdü gezdiren Süleyman... Tırnaklarına oje sürmemizi isteyen üç dört yaşlarındaki Aysel... Herkesi Trabzonsporlu yapmaya çalışan Ahmet... Geçirdiği suçiçeğinden yorgun düşmüş Muhammed... ‘Okuyacaksın değil mi?’ sorusuna “Benim başka çarem yok abla” diyen Menekşe... Sizlerin başarısı, sizlerin mutluluğu hepimize çok iyi gelecek.
Organizasyon çok keyifliydi ve hem çocuklar hem de bizler için son derece faydalı oldu. HSBC gönüllülerine, HSBC Ankara Bölge Müdürlüğü ve şube çalışanlarına, çocuklarda çevre, bizlerde ise Sevgi Evleri’ndeki çocuklarımızın farkındalığını yarattığı için teşekkür ediyorum.
Bir ilave olarak, bütün bir hafta Sevgi Evleri’nden başka bir konu konuşmadığımın farkındayım. Bana sabır gösteren yakın çevreme teşekkürler. Ama dozu daha iyi ayarlanmış olmak kaydıyla uzun süre bu etki altında kalmayı planlıyorum. Çünkü oradaki çocuklar için maddi manevi, az veya çok yapabileceğimiz o kadar fazla şey var ki...

Haberin Devamı


Havana’dan Gelen Okyanus Aşkı

Haberin Devamı

Çarşamba akşamı iş çıkışı, uzun zamandır görüşemediğim birkaç arkadaşımla Tepe Prime’da buluşup bir şeyler yemeğe karar verdik. Buluştuğumuzda harika bir sürprizle karşılaştık. Tepe Prime’da Küba Gecesi vardı... “Latin Cuba” İbis Maria’nın muhteşem sesiyle bizlere okyanus aşkını getirmişti.
Yemekten sonra, Küba müziği eşliğinde Küba Dostluk Derneği’nin açtığı standa bakarken kendimi tam anlamıyla Havana’da bir turist gibi hissediyordum. Küba’yı anlatan magnetler, t-shirtlerin yanı sıra oldukça yaratıcı ürünler de vardı. Mesela Küba purosu şeklinde bir düdük! Hemen bir tane edindim. Sigara kullanmıyorum ama artık düdüklü puro kullanacağım sanırım... Geceyi kaçıranlar üzülmesin. “Latin Cuba” Tepe Prime’da temmuz ayında yeniden bizlerle olacak.

Yazarın Tüm Yazıları