Sevgi Evi çocuklarına eğlenceli trafik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Sevgi Evi çocuklarına eğlenceli trafik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 14:44

Sevgi Evi çocuklarına eğlenceli trafik eğitimi

Haberin Devamı

Hüsne AKKAYA/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Sevgi Evleri’nde kalan koruma altındaki çocuklar, oluşturulan özel pistte trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenirken bir yandan da eğleniyor.
Sivas Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'Minik Kalpler Trafikte' projesiyle Sevgi Evleri bahçesine yaptırılan trafik eğitim pistinde haftanın belli günlerinde akülü araçlara binen çocuklar, eğitmenleri nezaretinde trafik kurallarını öğreniyor. Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, "Sivas Valiliğimizin himayesinde koruma ve bakım altında olan çocuklarımıza Sevgi Evleri’nde bulunan 400 metrekarelik bir kompleks içerisinde trafik eğitim pisti hazırladık. Çocuklarımıza trafik eğitim noktasında farkındalık oluşturmak, bilinç kazandırmak ve vakitlerini neşeli bir biçimde geçirmelerini sağlamak için 'Minik Kalpler Trafikte' projesini başlattık. Şu anda da çocuklarımız aktif olarak kullanıyor" dedi. 
Sivas Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan ise, "Burada 'Minik Kalpler Trafikte' projesiyle birlikte kurum bünyesinde kalan, 0-6 yaş grubundaki çocuklarımıza hem trafik kurallarını öğretmek, aşılamak hem de onların sosyal hayata iyi adapte olabilmeleri adına böyle bir proje ön görüldü. Çocuklarımız burada eğlenerek öğrendikleri trafik kurallarını daha sonra hayata atıldıklarında hafızalarına kazıyacaklar" ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!