"Sevgi Çemberi" ile çocuklara yardım

Güncelleme Tarihi:

Sevgi Çemberi ile çocuklara yardım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 12:59

İZMİR Dernekleri Konfederasyonu (İZDEKON) Sosyal Faaliyetler Komisyonu, "Sevgi Çemberi" sloganıyla başlattıkları sosyal yardım kampanyası kapsamında Mardin'e giderek temaslarda bulundu.

Haberin Devamı

İlk etapta Mardin'de yaşayan şehit çocuklarının giysi, okul malzemesi ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan komisyon yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi için Mardin Valisi Mustafa Yaman ile görüştü.
İZDEKON Sosyal Faaliyetler Komisyonu, ihtiyaç sahibi çocukların giysi ve okul malzemesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere "Sevgi Çemberi" sloganıyla kampanya başlattı. Kampanyanın ilk durağı olan Mardin'de şehit çocuklarının ihtiyaçlarını belirlemek üzere ziyaretlerde bulunan İZKONFED Başkanı Turgay Yokuş, Sosyal Faaliyetler Komisyonu Başkanı Edibe Dinçel ve komisyon üyeleri Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Mardin Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile görüştü. Konuyla ilgili düzenledikleri basın toplantısında konuşan Başkan Yokuş, Mardin'den talep geldiği için orayı seçtiklerini ve yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için çalıştıklarını belirterek, "Ziyaretin ikinci gününde Mardin'deki Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Velit Alptekin ile görüştük. Şuana kadar topladığımız yardım ve bağışları şehit ailelerin çocuklarına ulaştırdık. Çocukların yüzündeki mutluluğu gördükçe biz de mutlu olduk. Şehit ailelerinin çocuklarına ulaştırmak üzere yardım toplamaya devam ediyoruz. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız bize ulaştırabilirler" dedi.
İZDEKON'un başka alanlarda da faaliyetlerine devam ettiğini anlatan Başkan Turgay Yokuş, markalaşmaya önem verdiklerini belirtti. İzmir ve ilçelerinin coğrafi işaretlerinin ciddi bir çalışmayla belirlenmesi gerektiğini söyleyen Yokuş, "Bu konuda çalışmalarımıza hız verdik. İlk olarak Seferihisar'da çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Zaten Slowcity (yavaş şehir) ilan edilen Seferihisar, bu konudaki çalışmaları belirli bir düzeye getirdi. Ancak bu çalışmaların ilerletilmesi gerek. Bu konuda bir çalıştay gerçekleştirmek üzere temaslarda bulunacağız" diye konuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!