“Sevgi, Barış Ve Dostluk Treni” Yola Çıktı

Güncelleme Tarihi:

“Sevgi, Barış Ve Dostluk Treni” Yola Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 12:28

SÖĞÜT MEM

Bilecik’in Söğüt ilçesindeki Küre Dursun Fakıh Ortaokulu tarafından, e-Twinning kapsamında hazırlanan “Sevgi, Barış ve Dostluk Treni" projesinde görev yapan yönetici, öğretmen ve öğrenciler, İlçe Kaymakamı Berkan Sönmezay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir’i ziyaret ederek projeyi tanıttılar.
Ziyarete Okul Müdürü Ali Kaya, İngilizce Öğretmeni Çiğdem Özer ve bir gurup öğrenci katıldı. Ziyaret sırasında proje bilgilendirmesi yapıldı ve öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Projeyi hazırlayan İngilizce Öğretmeni Çiğdem Özer, “Bu proje öğrencilerin diğer illerdeki öğrenci, öğretmen ve velilerle proje maskotu olan Sevgi, Barış ve Dostluk Treni vasıtası ile iyi ilişkilerin geliştiği bir köprü kurmak, hayatımızın her alanında sevgi, barış ve dostluğun önemini kavramak, çevresine aktarmak ve bunu davranış olarak kalıcı kılmak; kültürümüzde yeri olan Mevlana, Yunus Emre gibi Türk büyüklerini tanımak ve onların düşünce biçimlerini anlamak; öğrencilerin ve çevrenin eğitime bakış açısını olumlu yönde geliştirmek; ülke genelinde; her ilden en az bir okulu dahil ederek yapılacak etkinlikleri çok taraflı hale getirmek; ilçemizin ve e-Twinning projesinin adını en iyi şekilde duyurmak; eğitime sadece yerel boyutta değil, ülke bazında katkıda bulunmak; yaptığı çalışmaları bilgisayar araçlarını da aktif olarak kullanarak çevrelerine olumlu etkiler bırakmak amacı ile hazırlanmıştır” dedi.
İlçe Kaymakamı Berkan Sönmezay ise “Okulumuzun bu başarısı gerçekten takdire değer, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Türkiye’den 116 okulun seçildiği projeye ilçemizden de bir köy okulunun seçilmesi bizi gerçekten çok mutlu etti. Bunun bütün okullarımıza yayılmasını diliyorum” diye belirtti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir da, “Bu proje ile öğrenciler ülkenin diğer illerinde yaşayan yaşıtlarının yaşam şekillerini, kültürlerini, yaşadıkları yerleri tanıma fırsatını bulacaklar. Proje maskotu olan “Sevgi Barış ve Dostluk Treni” öğrencilerin hayal güçlerini geliştirecek, kendi fikirlerini ifade ederek özgüven kazanacaklar ve sevgi, barış ve dostluk kavramını düşünce biçimi haline dönüştürecekler. Bu proje ile hareketlenen Küre Dursun Fakıh Ortaokulu ile beraber ilçemizdeki diğer okullarımız da hareketlenecek ve proje kültürü daha da gelişecektir. Okulumuzun bu başarılı çalışmasını kutluyor, destekliyor ve diğer okullarımıza da örnek olmasını diliyorum” dedi.
Ziyaretler, tebrik ve teşekkürlerin ardından hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!