Seve seve gelirim

Güncelleme Tarihi:

Seve seve gelirim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2009 00:00

Daha önce 3 büyüklerden aldığı bütün teklifleri geri çeviren tecrübeli futbolcu, bu kez siyah beyazlılara yeşil ışık yaktı. Sakat olan Delgado’nun yerine düşünülen Yıldıray, “Beşiktaş beni istiyorsa, önce Stuttgart ile anlaşmak zorunda. Eğer şartlar oluşursa siyah beyazlı formayı giyerim” dedi.

Haberin Devamı

SAKATLIĞI nedeniyle yaklaşık 5 ay futbol oynayamayacak olan Matias Delgado’nun sözleşmesini dondurup, yerine yeni bir oyun kurucu almayı planlayan Beşiktaş’ın transfer listesinde yer alan Yıldıray Baştürk, siyah beyazlı kulübe yeşil ışık yaktı. Geçmiş yıllarda da 3 büyüklerden transfer teklifleri alan ancak her defasında reddeden milli futbolcu, halen sözleşmeli olduğu Stuttgart Kulübü’nün ikna edilmesi halinde Beşiktaş’a gelebileceğini söyledi.
Geçirdiği uzun süreli sakatlıklar nedeniyle iki sezondur takımına faydalı olamadığını, ancak şu an çok iyi durumda olduğunu belirten Yıldıray, “Bir haftadır takımımla birlikte yeni sezona hazırlanıyorum. Allah’a şükürler olsun, şu anda hiçbir sakatlığım yok. Fizik ve kafa olarak sezona en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Transferiyle ilgili sorulara da yanıt veren Yıldıray, “Geçmiş yıllarda da Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan teklifler aldım, fakat o dönemde şartlar bir türlü oluşmadı. Ama her defasında ülkemde futbol oynamak istediğimi dile getirdim. Beşiktaş konusuna gelince... Beşiktaş, hedefleri olan, çok büyük bir camia. Böyle bir kulüpte herkes, her futbolcu forma giymek ister. Şu aşamada benim kararımdan çok, Stuttgart’ın kararı çok önemli. Eğer Beşiktaş beni istiyorsa, öncelikle Stuttgart ile anlaşmak zorunda. Eğer şartlar oluşursa seve seve Beşiktaş’ın formasını giyerim” diye konuştu.

31 yaşındaki orta saha oyuncusu öncelikli tercihinin Stuttgart’ta kalmak olduğunu da vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Maalesef, iki sezondur sakatlıklar nedeniyle Stuttgart’a yeterince faydalı olamadım. Futbol hayatımın en zor dönemini geçirdim. Geçen bu süreçte beklentilere cevap veremediğim için kendimi Stuttgart camiasına karşı borçlu hissediyorum. O yüzden en az bir sezon daha Stuttgart formasını giyerek, borcumu ödemek istiyorum. Tabii Stuttgart Yönetimi’nin benimle ilgili düşünceleri de bu konu önemli.”  2002 Dünya Kupası’nda gösterdiği başarılı performansla dünya çapında ün kazanan Yıldıray Baştürk, geçtiğimiz yıllarda yaptığı bir açıklamada, “Ben Beşiktaşlı’yım. İleride Türkiye’ye gelirsem, oynayacağım tek takım Beşiktaş’tır” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!