Sevdikleri için işini değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Sevdikleri için  işini değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2004 01:21

BP Kurumsal İletişim Direktörü Berna Kürekçi, Halkla İlişkiler Derneği başkanlığına yoğun iş temposu yüzünden veda etti. Boş zamanlarını kanun çalarak ve sevdikleriyle geçiren Kürekçi, iki ay önce felç olma tehlikesiyle karşılaşmış. Artıık hayata çok daha pozitif bakıyor.

Halkla ilişkiler mi okudunuz?

İzmirliyim, Özel Türk Koleji mezunuyum. Marmara Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunuyum. Daha sonra da Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler Tanıtım Anabilim Dalı’nda master yaptım. Sonra bir süre İngiltere’de okudum. 15 senedir çalışıyorum, 35 yaşındayım.

Enerji sektörü akla geldiği gibi erkek egemen bir sektör mü?

Uzun süre erkek egemen bir sektör olarak algılandı, yavaş yavaş o da kendi değişimini yaşıyor.

İş temponuz nasıl?

Çok okumanız ve hakim olmanız gerekiyor. Türkmenlerin yaşadıkları, benim iletişimimi doğru kurabilmem için çok önemli ya da petrol piyasası kanunu. Dolayısıyla bunları bilebilmek için okumam gerekiyor.

Bu yoğunlukta kendinize vakit ayırabiliyor musunuz? Olmazsa olmaz hobileriniz var mı?

Benim BP’ye geçmemin en önemli sebeplerinden biri babamı kaybetmem. Babamı kaybettikten sonra ben sevdiklerime vakit ayırabiliyor muyum, kendime vakit ayırabiliyor muyum diye sorguladım. BP’ye geçmeye o zaman karar verdim, çünkü BP’de ev-iş dengesi politikası var. Bir çalışan kendi sosyal hayatını yönetebiliyorsa, veriminin artacağına inanıyoruz. Şimdi kendime vakit ayırabiliyorum. Cumartesi öğleye kadar master öğrencileriyle gerçekten keyifli saatler geçiriyoruz. 1.5 senedir kanun dersi alıyorum. Arkadaşlarıma daha fazla vakit ayırmaya çalışıyorum, mutlaka annemi görüyorum.

Spor yapıyor musunuz?

Spor yapamıyorum. 2 ay önce karda düştüm ve felç oluyordum. Omurilik ameliyatı oldum, şu anda 3 kaburgam kırık. 6 ay daha spor yapmam yasak. Doktorum ameliyat öncesi ‘Yanlış bir sinire dokunursak, sen buradan felçli çıkacaksın’ dedi. Duvara çarpmış gibi oluyorsunuz. Ameliyattan çıktığımda ilk sorduğum şey ayaklarım oldu. Böyle birşey yaşadıktan sonra hayatta çok daha pozitif oluyorsun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!