Sevdiğim kız uğruna müslüman olabilirim

Sevgili Güzin Ablacım, derdim beni sevdiğim kızdan ayırmaları...

Bu sevgi tek taraflı değil; ikimiz de birbirimizi ölümüne seviyoruz ama bizi ayırmak isteyen kişi, kızın babası.

İlk önce, sevdiğim kızla birbirimizi tanıdık ve ikimiz de bu beraberliğin ciddiye doğru gittiğini anlayınca babasına açılmaya karar verdik.

Sevgilim babasının çok sert biri olduğunu söylüyordu ama bu kadarını inanın, beklemiyordum. Sorun benim bazı dezavantajlarım: İlki, boşanmış olmam, ama Türkiye’de boşanıp da yeniden evlenmek yasaksa benim bundan haberim yok. İkincisi de gayrimüslim olmam.

Tamam bu bir sorun ama ben onu o kadar seviyorum ki, onun uğruna müslüman olmaya bile karar vermiştim. Ben bu kızın dini ne olursa olsun hiç düşünmedim, onu insan olarak sevdim, o da beni.

Daha kısa bir süre önce Konyalı bir iş adamının kızı, bir Ermeniyle evlendi. Hem de din değiştirmeden. Ben müslümanlığı ılımlı bir din bilirdim. Bir kişi yüzünden tabii bu kanaatimi değiştiremem, ama yıkıldım.

Sevdiğim kız babasına konuyu açtıktan sonra, babası beni iş yerine çağırdı. Ben de medeni insanlar gibi konuşacağız zannediyordum, ama yanılmışım.

Konuşmanın içeriğini anlatamayacağım ama tek bildiğim babası beni insan yerine koymadı; iş yerinden kovdu.

Şimdi onu ne görebiliyorum ne de sesini duyabiliyorum. Günden güne eriyip bitiyorum, bu gidişle ya akıl hastanesine girerim ya da öteki dünyaya.

Bir yol göster bana Güzin Abla.

‘Gülünce gözlerin gamzelerin çıkardı yüzünde,

Ömre bedeldi seninle geçen her saniye,

Kadere boyun eğmeyip savaşmalıyız sevgimiz için,

Çığlıklarımızı duy Allah’ım yardım et aşkımız için,

İlk defa bu kadar sevmişken bırakmam ben sevdiğimi,

Ne olur Allah’ım gir vicdanına babasının, birleştirsin bizi.’

lRUMUZ: İSYANKAR AŞIK

Sevgili oğlum, baksana bir manken genç kızımız aşkı uğruna Ortodoks olmaktan kaçınmazken, senin tam tersine, İslamiyeti seçmen hiç de yabana atılacak gibi değil.

Sevdiğin kızın babası neden samimiyetine inanmıyor, neden iki seven yüreği ayırmak için çaba gösteriyor? Size kol kanat gerseydi, birleşmenize yardım etseydi, eminim, o baba için gerçek bir evlat olur, ona saygı ve sevgiyle bağlanırdın. Yazık, keşke yüreğini kapatmayıp sizi duyabilseydi.

Keşke bu yazıyı okuyabilseydi.

Ebru Şallı’nın tavsiye ettiği ilacın sakıncası var mı

Selam Güzin abla, bir kadın hamile olduğunu kaçıncı günden itibaren anlar? Eğer bir hamilelik testi alsam kaçıncı günden itibaren doğru sonuç verir.

Ve bir de, Ebru Şallı silikon yerine bir ilaç kullandığını- daha doğrusu eczanelerde bu bir gıda takviyesi olarak satılıyor- söylemişti. Ne kadar sağlıklı bir yöntemdir?

İlacın yani gıda takviyesinin üstünde hormon içermez, bitkiseldir, adet ağrılarına iyi gelir, diye yazıyor. Acaba bu konuda bilginiz var mı?

l RUMUZ: ECE


Hamilelik testi, eczaneden satın aldığın test ürününün üzerinde de yazdığı gibi, adet geciktiğinde, normal adetin 30- 31’inci günlerinden sonra doğru sonuç verebilir. Eğer, daha emin olmak istiyorsan, bir hafta daha bekler ve bir test yaptırırsın.

Ayrıca bir kadın doğum uzmanı, hamileliği bazı işaretlerle teşhis edebilir. Göğüs uçları sertleşir ve koyu bir renk alır, bel ve karın altı bölgesinde hafif sancılar hissedilir. Bu sözünü ettiğin ürünü ise duymadım.

Ne derecede yararlı veya zararı bilemem? Silikon yerine kullanılıyormuş, diyorsun, göğüsler için mi, dudaklar için mi, anlayamadım. Bence bir doktora danışmadan kullanma.

Annem ile ablam zalim davranıyorlar

Sevgili Güzin abla, ben çok dertli bir kızım. Annem ve ablam sürekli bana şiddet uyguluyor. İşten 5 dakika geç dönsem, yaptığım temizliği beğenmeseler ya da yemek biraz fazla tuzlu olsa, annem ve ablam hemen beni itip kakmaya başlıyorlar.

Bir gün yine balkonda ağlarken halime acıyan üst kat komşumuz ‘Kimse öz kızına, kardeşine bunu yapmaz. Aklın varsa bir an önce git buradan’ dedi.

Meğer kayınvalidesi, benim bebekken babamın asker arkadaşı tarafından aileme verildiğimi, söylemiş. Babamın asker arkadaşının karısı onu terk edince, bana bakamayacağı için beni onlara vermiş. Annemle ablama sorduğumda çok kızdılar. Hatta komşumuzla kavga ettiler. Babam yaşamadığı için ona sormam mümkün değil. Ama içime bir kurt düştü artık. Bu gerçek olabilir mi?

l RUMUZ: DEMİR


Sevgili kızım, kaç yaşındasın bilmiyorum ama, nüfus kayıtlarından mutlaka bir şeyler öğrenebilirsin.

Bağlı olduğun nüfus idaresine gidip, orada ‘kök kayıtlarını’ araştır. Babanın seni onların nüfusuna ne zaman verdiği ortaya çıkabilir.

Ancak bunu öğrenince, ne elde edeceksin ki?

Aileni terk edip çekip gitsen, daha mı iyi olacak senin için? Allah korusun dışarıda kimbilir ne korkunç insanlarla karşılaşabilirsin. Her şeye rağmen, bunca yıl ailen olmuş bu insanlara yine de sıkıca sarıl. Ancak, böyle oturup ağlayacağına, kendini korumayı öğren, onlara sana böyle davranamayacaklarını açıkça söyle.

Gerçek evlatları olmasan bile, kimsenin kimseye böyle eziyet etmeye hakkı yoktur; olmazsa savcılığa bile başvuracağını bilsinler.
Yazarın Tüm Yazıları