“Sevdiğim kız bana abi dedi!”

Kabul ediyorum bu sabah içime biraz arabesk kaçmış olabilir.Ama bu konuyu yazmak istememin sebebi sadece içimdeki arabeskçi değil.

Haberin Devamı

Konu aşk, meşk olunca değinmeden geçemeyeceğim bir husus bu aslında. Herkesin başına gelebilen ve geldiğinde de insana Küçük Emrah burukluğu veren bir sendrom: Sevdiğinin seni arkadaş ya da daha da kötüsü kardeş olarak görmesi!


Aslında birine verdiğin değeri gösterirken yanlış anlaşılmak o kadar kolay ki… Arkadaş olarak yaklaştığın birinin sana ilanı aşk etmesi ya da aşık olduğun kişinin sana arkadaş muamelesi çekmesi… Arada o kadar ince bir çizgi var ki, herkes zaman zaman bu hataya düşebiliyor.


Bana göre arkadaş bölgesine girdi mi bir kişi oradan aşk bölgesine geçmesi imkansız denebilecek kadar zordur. Özellikle kızlar birini arkadaş olarak belledikten sonra onu kolay kolay potansiyel sevgili olarak göremeyebilir. Kısacası evet zordur ama imkansız değildir! Bugün tüm dünyada arkadaş olarak başlayan pek çok ilişkinin evlilikle sonlanması da bu sayededir. Peki ama nasıl? Sevdiğin birine onu korkutmadan nasıl “Seni arkadaş olarak değil aşık olarak seviyorum” diyebilirsin?


İşte birkaç öneri:

Haberin Devamı


1- Ağlayacak omuz olmayı bırak!

“Sevdiğim kız bana abi dedi”


Hoşlandığın kişinin seni arkadaş olarak görmesinin sebebi büyük ihtimalle onun için her zaman iyi bir arkadaş ve ağlayacak rahat bir omuz olmuş olmandır. Ne zaman canı sıkılsa ya da başı derde girse dertleşmek için seni araması hoşuna gidiyor olabilir ama kimse terapistiyle aşk yaşamak istemez. O yüzden bırak teselliyi başkaları üstlensin.

2- Flört etmeye başla


Zaten hali hazırda flört ettiğini sanıyor olabilirsin ama eğer bu konuda başarılı olsaydın hala arkadaş olmazdınız. Çıtayı bir adım daha yukarı taşısan iyi olur. Her şeyin en iyisini hak ediyorsun yerine ne kadar iyi görünüyorsun gibi iltifatlara geç. Onu cinsiyetsiz bir arkadaş değil de çekici biri olarak gördüğünü belli et!

Haberin Devamı


3- Dokunmaktan çekinme

“Sevdiğim kız bana abi dedi”


Ufak dokunuşlarla ona ondan hoşlandığını hissettir. Ama buradaki anahtar kelimenin “ufak” olduğunu unutma! Direk bacağını okşamaya ya da memelerini avuçlanmaya başlarsan, sadece yakın arkadaştan sapık arkadaşa terfi edebilirsin. Dokun derken flörtöz dokunuşlardan bahsettiğimi unutma. Mesela eline dokunarak, saçıyla oynayarak, elini omzuna koyarak başlayabilirsin.


4- Randevuları ciddileştir


Sadece dertleşmek için buluşulan kişi olmaktan çıkın. Onu romantik bir yere yemeğe götür. Öğle yemekleri yerine akşam yemeklerinde buluşmayı teklif et. Sinemaya gidecekseniz vurdulu kırdılı filmler yerine romantik bir film seç. Ve bu randevularda lütfen, erkeksen futbol ve karı kız muhabbetlerini, kadınsan kıl, tüy, indirim geyiklerini onunla yapma!

Haberin Devamı


5- Ortak arkadaşlarınızı kullan


Bırak reklamı başkaları yapsın. Ortak arkadaşlarınızdan birine hislerinizden bahset. Hem gerekli tüyoları al hem de yardımını iste. Hoşlandığın kişiye senin arkadan ne kadar iyi olduğunu ve hatta ne kadar yakışabileceğinizi söylet. Eşeğin aklına karpuz kabuğunu bırak ortak bir arkadaşınız düşürsün.


6- Centilmenliği/hanımefendiliği elden bırakma

“Sevdiğim kız bana abi dedi”


Bu devirde kapı açan bir erkek ya da hastalandığında çorba yapacak bir kadın bulmanın ne kadar zor olduğunu hatırla. Karşındakine hep hayal ettiği sevgili gibi davran. Ve ne yaparsan yap onun yanında geğirme, gaz çıkarma ya da dişlerini karıştırma! Ha bir de mümkünse başkalarını kesme, eski sevgililerden konuşma ve kimseye sarkıntılık etme!

Haberin Devamı


7- Çok iyisin etiketinden kurtul


İçinde bulunduğun duruma düşen pek çok insan karşısındakine dürüst olmayı beceremez. Genelde hep hoşlandıkları kişinin tarafını tutar ve onu haklı bulurlar. Karşılığında da “Ne kadar iyisin” komplimanından kaçamazlar. Bırak başkaları iyi olsun. Sen biraz da dürüst ol. Ama odun seviyesinde değil! Bir şeyi yapmak istemediğinde kibarca hayır de, kendi ihtiyaçların hakkında konuşmaktan da çekinme mesela...


8- Kıskandır


İnsan elindekini kaybedene kadar değerini bilmez. Karşı cinsten yeni bir arkadaş edin ve ona da vakit ayırmaya başla. Tabii suyunu çıkarmadan! Bırak seni kaybetme korkusunun yaşattığı telaşın sebebini sorgulasın. Kim bilir belki hislerini itiraf etmekten o senden önce davranır!

Haberin Devamı


9- Biraz uzaklaş


Her aradığında müsait olma. Biraz da uzakta ve erişilmez ol. Bırak yokluğunda seni özlesin ve değerini anlasın. Ama bu kartı da kıskançlık kartı gibi dikkatli kullan. Bir anda ihtiyacı olduğunda yanında olmayan arkadaş durumuna da düşme. Akıllı ol!

10- Sümüklü hallerinden kurtul


Kimse sürekli sevgiye, ilgiye ve daha da kötüsü teselli edilmeye ihtiyaç duyan birini istemez. O yüzden o kişi olmaktan vazgeç. En azından hoşlandığın kişiye karşı! Gözündeki yaşları sil burnundaki sümükleri temizle ve güler yüzünü takının. Eğer aradığında müsait değilse ne zaman müsait olacağını öğrenmeye çalışma. Soğukkanlı davran ve bırak o seni arasın!
Bu taktiklerle uğraşmak zaman kaybı gibi geliyorsa o zaman al hoşlandığın kişiyi karşına ve açık açık ona karşı hissettiklerini anlat. Bu her ne kadar seni arkadaş olarak gören birinde şok etkisi yaratacak ve hatta onu kaybetmene yol açabilecek olsa bile belki de cesaretin için ödüllendirilirsin! Kim bilir?

https://twitter.com/Sabanur



Yazarın son yazıları




#12 Eylül 2013 Ölüm hapishanesinde tutukluyuz
#09 Eylül 2013 İlişkilerde olimpiyat şampiyonuyuz!(Kesin Bilgi!)
#05 Eylül 2013 Boşuna direnme seninle evleneceğim!
#02 Eylül 2013 Aşkınız kaç karat?
#29 Ağustos 2013 Finansal aldatma da aldatmadır!
#26 Ağustos 2013 Dünyanın en güçlü silahı, bir kadının kahkahası


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>


Yazarın Tüm Yazıları