‘Sessizlik rejimi’

Güncelleme Tarihi:

‘Sessizlik rejimi’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 20:49

Suriye’de terör örgütü IŞİD ve Nusra Cephesi hariç tarafları bağlayan ve 27 Şubat’ta varılan geçici ateşkesin neredeyse çökme noktasına gelmesi üzerine ABD ve Rusya öncülüğünde dün gerilimi azaltmaya dönük yeni bir inisiyatif başlatıldı.

Haberin Devamı

İngiliz Reuters ajansının haberine göre ‘sessizlik rejimi’ adı verilen formüle göre başkent Şam ile Lazkiye vilayetlerinde bugün sabaha karşı yerel saatle 01.00’den itibaren askeri operasyonların durdurulması yönünde uzlaşıldı.

Şam’ın muhaliflerin denetimindeki Doğu Guta bölgesi ile Şam’ın genelinde sessizlik rejimi 24 saat, Lazkiye’nin kuzeyindeki bölgelerde 72 saat sürecek.

Rus Interfax ajansının haberine göre ABD ve Rusya’nın Suriye’nin adı geçen bölgeleri için uzlaştığı formülün geçerli olacağı süre boyunca askeri operasyon yapılması ve her türden silahın kullanılması yasak.

KANLI CUMA

Önceki gün Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) kuruluşunun desteklediği bir hastanenin bombalanmasının ardından dün de Halep şehrine hava saldırıları düzenlendi.

Esad rejimine bağlı savaş uçaklarının Halep’te muhaliflerin elindeki bölgelere dünkü saldırılarında en az 11 kişi öldü. 35 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Dün Suriye’de silahların yeniden susması için uzlaşmaya varılırken Halep’e yine bombalar yağdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!