Sessizliğin kerameti

Güncelleme Tarihi:

Sessizliğin kerameti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2007 00:00

Seyircilerinin çıkardığı olaylar nedeniyle aldıkları cezalar, G.Saray ile Trabzonspor’a adeta ödül oldu. G.Saray, boş tribünler önünde oynadığı 2 maçı da kazanırken Trabzonspor, Ç.Rizespor karşısında gol patlaması yaptı.

TRİBÜN desteği bir takım için en önemli itici güçtür. Stadı dolduran coşkulu kalabalık, 12 adamdır takımlar için... Bazen işler ters gidebiliyor.

O baskı futbolcuların ellerini kollarını bağlıyor adeta, topa bir türlü hükmedemiyorlar. Doğrudan bir bağlantı kurmak ne denli doğru olur bilinmez ama geride bıraktığımız haftadan çıkarılacak dersler var... Galatasaray seyircisiz oynadığı son 2 maçından galibiyetle ayrıldı. Tıpkı daha önceki 6 maçın 5’inde olduğu gibi...

Birkaç kendini bilmezin sahaya girmesiyle sevinci hüzne dönüşen Trabzonspor, Avni Aker’in sessizliğinde Ç.Rizespor’a 5 gol attı. Demek ki, bordo mavililer boş tribünler önünde daha rahat. Ne bir baskı görüyorlar, ne de küfür yiyorlar.

1’er atıp 3’er aldılar

Futbolun güzelliğidir seyirci. Taraftarın olmadığı maçların tuzsuz yemekten hiçbir farkı yoktur. Ancak, onlara da düşen büyük sorumluluklar var. Takımlarının başarılı olmasını istiyorlarsa, desteklerini şiddet çizgisine varmadan sürdürmeliler.

23 golün atıldığı 3. haftanın en üretken takımı Trabzonspor’du. Karadeniz derbisinden çıkan 6 golün 5’inde bordo mavili futbolcuların imzası vardı. Üç büyükler mi? Onlar 1’er atıp 3’er topladılar.

Bir hafta önce G.Saray’a 1-0 kaybettikleri maçta saç-baş yolduran Bursaspor’un forvet oyuncusu Sinan Kaloğlu, beklenen patlamayı Başkent’te yaptı ve G.Birliği filelerine tam 3 gol bıraktı. Trabzonsporlu Umut Bulut ve Ceyhun Eriş 2’şer golle haftaya damgalarını vuran diğer oyuncular oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!