Sessizlerin zaferi

Güncelleme Tarihi:

Sessizlerin zaferi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye, bu altın çocukları alkışlıyor.

Sahası ve salonu olmayan Senirkent İşitme Engelliler Lisesi futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisinde Türkiye Şampiyonu olup eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza attı.

Üç yıllık okul

Geçen yıl futbolda Türkiye Şampiyonu, basketbolda ikincilik elde eden Senirkent İşitme Engelliler Çok Programlı Lisesi, bu yıl futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisinde kupaları toplayarak eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza attı. Üç yıl önce eğitime başlayan, sahası ve salonu bile olmayan okulun gerçekleştirdiği bu başarı tanık olanları da hayrete düşürdü. Senirkent İşitme Engelliler Lisesi'nin atletizm takımı sporcuları da dördüncülük elde etti.

Dört kupa birden

İşitme Engelliler Spor Oyunları Türkiye Şampiyonası bu yıl Sivas'ta yapıldı. Dört gün süren şampiyonaya 17 ilin futbol, basketbol, voleybol, atletizm ve masa tenisi takımları katıldı. Futbolda bu yıl da final Senirkent ile Diyarbakır arasında oynandı ve Senirkent sahadan 4-0 galip ayrılarak üst üste ikinci kez şampiyonluğunu ilan etti. Senirkent, basketbol finalinde de İzmir'i 54-44'lük skorla dize getirip potada da şampiyonluğa uzandı.

Peş peşe zafer

Senirkent, İşitme Engelliler Spor Oyunları'nda üçüncü zaferini de voleybol takımı ile elde etti. Finalde Kastamonu'yu 3-1 yenerek voleybolda da Türkiye Şampiyonu olan Senirkent, dördüncü kupayı masa tenisinde kaldırdı. Şampiyonanın en iddialı ekibi Konya'yı finalde safdışı ederek masa tenisinde de birincilik kürsüsüne çıktılar. Geçen yıl Malatya'da Türkiye üçüncüsü olan atletizm takımı ise, bir puan farkla ilk 3'ü kaçırıp dördüncülükle yetindi.

Saha yapılacak

Milli Eğitim Koruma ve Yaşatma Derneği şampiyon sporcuları birer tişörtle ödüllendirdi. Belediye Başkanı Süleyman Dönmez ise ‘‘İstediğiniz ödülü vereceğim’’ diyerek hediye seçimini öğrencilere bıraktı. Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, okul müdürü Emrah Karaca, beden eğitimi öğretmenleri Mustafa Çelik, Alpaslan Öngül ve Cennet Altun ile öğrencileri kutlayan Kaymakam Günay Öztürk de, okula saha ve salon yapılması için girişimde bulanacağını söyledi.

SENİRKENT/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!