Sessiz kalabalık

Güncelleme Tarihi:

Sessiz kalabalık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2016 22:57

Mustafa Koç’un taziyesinin ikinci günde Koç Holding’in ortaklığı olan şirketlerin üst yöneticilerinin yanında, Türkiye’nin dört bir yanından sevenleri yoğun kalabalık oluşturdu. İkinci gün daha da artan ve Divan otelin iki katını da dolduran kalabalıkta hüzünlü bir sessizlik hakimdi.

Haberin Devamı

KOÇ Ailesi, ani vefatı ile iş dünyasını yasa boğan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için taziyeleri kabul etmeye dün de devam etti. Taksim Divan Otel’de gerçekleşen taziyenin ikinci gününde de oldukça yoğun bir katılım söz konusuydu. Hatta ilk günden daha kalabalık olduğu gözlenen taziyede uzun kuyruklar oluştu. Aileyi ilk günden beri yalnız bırakmayan bazı işadamlarının bir kısmı dün de Divan Otel’deydiler. Koç Ailesi’ne başsağlığı dileklerini iletmek isteyenler sabırla sırasını bekleyerek, aileye mesajlarını ancak 2 saatten fazla bir sürenin sonunda iletebildiler. Taziye için ayrılan otelin iki katında da sessizlik hakimdi. 

Sessiz kalabalık

Mustafa Koç’u hiç tanımadığı halde çok üzüldüğü için aileyi teselli etmek istediğini söyleyenler ve hatta şehir dışından buraya kadar geldiğini belirtenler, sırada bekleyen Mustafa Koç’u yakından tanıyanları oldukça duygulandırdı.
Uzun bekleyiş sırasındaki kısık sesli sohbetlerin konusunu ise Mustafa Koç’un toplumun her kesiminden insan tarafından ne kadar çok sevildiği, iş dünyası ve Türkiye için nasıl büyük bir kayıp olduğu yönündeki sözler oluşturdu.
Taziyeye gelemeyenlerin Arçelik, Beko, Aygaz bayilerine giderek başsağlığı diledikleri ve kiminin de Koç Ailesi’ne iletilmesi için mektup gönderdikleri öğrenildi.

Haberin Devamı


Koç Ailesi’nin birinci, ikinci ve üçüncü kuşak temsilcilerinin hepsi Divan Otel’deydi. Mustafa Koç’un babası Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, annesi Çiğdem Simavi,  kardeşleri Ali ve Ömer Koç, eşi Caroline Koç, kızları Esra ve Aylin Koç’un yanı sıra halası Semahat Arsel, Suna Kıraç’ın eşi İnan Kıraç ve kızı İpek Kıraç taziyeleri kabul ettiler. Yüzlerce kişiyle karşılaşmak durumunda kalan aile üyelerinin yakın ilgisi dikkat çekiciydi. Ali Koç, otele ilk vardığında etrafını kalabalık sardı. Kendisine sabır dileklerini ileten herkesle tek tek ilgilendi.

‘Boşluğunu hissedeceğiz’

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Koç Ailesi’ne taziye ziyaretinde bulundu. Eşi Sare Davutoğlu ile gelen Başbakan Davutoğlu’nu Ali Koç karşıladı. Yaklaşık 45 dakika süren taziyenin ardından Davutoğlu, Rahmi Koç ve Ali Koç ile birlikte kameraların karşısına geçti. Davutoğlu,  “Bir kez daha ülkemizin acı kaybı rahmetli Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine değerli pederleri Rahmi Bey’e Ali Bey’e, kardeşlerine, eşine taziyelerimizi sunuyoruz. Bir taziye ziyareti için geldik. Sayın Mustafa Koç, Türkiye’de sadece bir işadamı olarak değil, sosyal duyarlılığı yüksek bir insan olarak da çok önemli projelere katkıda bulunmuş, toplumun geniş kesimlerince takdirle takip edilmiş ve anılmış bir kişilikti. Vefatı hepimizi derin üzüntüye gark etti. Eminim, başladığı önemli işler sahipsiz kalmayacak ama biz boşluğunu her zaman hissedeceğiz. Bir kez daha eşimle birlikte Koç Ailesi’ne taziyelerimizi sunuyoruz. Allah rahmet eylesin. Yarın cenazede birlikte olacağız ama bütün aile olarak gösterdikleri misafirperverlik dolayısıyla teşekkürlerimi ifade ediyorum. Allah rahmet eylesin. Allah cennette kavuştursun” diye konuştu.

TAZİYE AKINI

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin birçok yerinden sanat, siyaset, spor ve iş dünyasından isimler, Divan Oteli’nde Koç Ailesi’ne taziyelerini sunmak için geldi. Eski siyasetçilerden Mesut Yılmaz, Cavit Çağlar, Nurettin Sözen, CHP milletvekili Tuncay Özkan, iş dünyasından Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Online ve hepsiburada.com Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ve eşi Osman Boyner, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, spor dünyasından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Emre Belözoğlu, Rıdvan Dilmen, Şenes Erzik, Haluk Ulusoy ile Ara Güler, Aydın Boysan, sanatçı Demet Akbağ taziyeye geldi. Koç Holding çalışanları da gruplar halinde otele geldi.

Haberin Devamı

İtalyan Unicredit’in üst yönetimi de oradaydı

Koç Holding’in iştiraki Yapı Kredi’nin İtalyan Ortağı Unicredit’in CEO’su Federico Ghizzoni ve Unicredit Grubu’nun üst düzey yöneticileri de vardı. Unicredit heyeti de uzun bir bekleyişin ardından aile ile görüşebildi.

Bugün defnedilecek

MUSTAFA Koç’un cenaze işlemleri için son hazırlıklar yapıldı. Koç’un cenazesinin defnedileceği mezarlık kazıldı, belediye görevlileri çevre bakımı yaptı. Mustafa Koç’un cenazesi bugün Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedilecek. Mustafa Koç’un defnedileceği kabristanlık içinde Vehbi Koç, Sadberk Koç, Daime Sevgi Gönül, Erdoğan Gönül ve Nusret Arsel’in mezarları bulunuyor. ◊ Fırat ALKAÇ/İSTANBUL

Haberin Devamı

Cenaze nedeniyle bu yollar kapalı

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un bugün yapılacak defin töreni nedeniyle bazı yolların trafiğe kapanacağını duyurdu. Açıklama şöyle: “Kısıklı Caddesi’nden gelip Nuhkuyusu Caddesi’ni takiben Mahir İz Caddesi’ne dönen kavşak trafiğe kapatılıp Mahir İz Caddesi istikametine araç verilmeyecek, akım Nuhkuyusu Caddesi, Karacaahmet Mezarlığı istikametine yönlendirilecek. Nuhkuyusu Caddesi’nde mütevelli Çeşme Sokak ile Mahir İz Caddesi arasında kalan kısımdaki trafik, Güllü Bahçe Sokak istikametine yönlendirilecek. Karacaahmet Mezarlığı istikametinden Nuhkuyusu Caddesi’ni takiben Mahir İz Caddesi istikametine giden akım Mütevelli Çeşmesi Caddesi kavşağından kapatılıp akım Mütevelli Çeşme Caddesi’ne verilecek. Tepebaşı ışıklardan yol kapatılıp, Unkapanı istikametine yönlendirilecektir.”    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!