'Sesimizi duyurmak için çok önemli'

Güncelleme Tarihi:

Sesimizi duyurmak için çok önemli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 01:11

Hürriyet Özel Ödülü'nü kazanan ODFED Başkanı Ergin Güngör ödülün önemine değinerek; "Kırmızı Ödülleri ülkemizin en prestijli reklam yarışmalarından birisi, bu yıl Hürriyet Özel Ödülü’nün konusunun otizm olması, sesimizin geniş kitlelere duyurulması açısından büyük önem taşıyor." dedi.

Haberin Devamı

Bu alanda yapılan çalışmaların önemine işaret eden Otizm Dernekleri Federasyonu (ODFED) Başkanı Ergin Güngör, şu değerlendirmeyi yaptı: “Öncelikle bu çalışmaların bizim için büyük değer taşıdığını belirtmeliyiz. Gerek ODFED, gerekse federasyon bünyesindeki otizm ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının sürekli otizm konusunda farkındalık yaratmak için bu tür çalışmalara gereksinimi oluyor. Bugüne kadar kendi imkanlarımız dahilinde yerine getirmeye çalıştığımız bu ihtiyacın, böyle profesyonel yaratıcı ekipler tarafından hazırlanarak bize verilmesi gerçekten çok değerli. Kırmızı Ödülleri ülkemizin en prestijli reklam yarışmalarından birisi, bu yıl Hürriyet Özel Ödülü’nün konusunun otizm olması, sesimizin geniş kitlelere duyurulması açısından büyük önem taşıyor. Bizim büyük uğraşlarla, yıllar süren çalışmalarla sağlayabileceğimiz farkındalığı Kırmızı Ödüllerinin etkinliği ve yaratıcılığın gücü ile bir anda yakalamak çok önemli bizim için.”

Haberin Devamı

Sesimizi duyurmak için çok önemli

Hürriyet Özel Ödülü yarışmasında dereceye girmeyenler dahil tüm çalışmaları nasıl değerlendirmeyi planlıyorsunuz?

Öncelikle bu çalışmaların bizim için büyük değer taşıdığını belirtmeliyiz. Gerek ODFED, gerekse Federasyon bünyesindeki otizm ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının sürekli otizm konusunda farkındalık yaratmak için bu tür çalışmalara gereksinimi oluyor. Bugüne kadar kendi imkanlarımız dahilinde yerine getirmeye çalıştığımız bu ihtiyacın, böyle profesyonel yaratıcı ekipler tarafından hazırlanarak bize verilmesi gerçekten çok değerli.

Federasyonumuz ilk etapta bu çalışmaları farklı şehirlerde düzenlenecek olan sergilerde kamuoyu ile paylaşarak, ortaya koyulan mesajların yayılmasını düşünmektedir. Bu sergileri gerçekleştirmek üzere şu an çalışmalarımız devam ediyor.

Bu çalışmalar ayrıca, Nisan 2018 Dünya Otizm Farkındalık Ayı boyunca ve otizm ile ilgili yıl boyunca katıldığımız, düzenlediğimiz her türlü etkinlikte kullanabileceğimiz bir “görsel mesaj bankası” niteliği taşıyor. Bunu en verimli şekilde değerlendireceğiz.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesaplarımız ve web sitelerimizde de bu çalışmaları paylaşarak farkındalık çalışmalarımızı destekleyeceğiz.

Ayrıca, bir bilgilendirme yazısı ile sizlerle gerçekleştirdiğimiz bu güzel çalışmayı ilgili bakanlıklar, çeşitli devlet birimleri ve medya ile de paylaşıyoruz. Çünkü Otizm ile ilgili tüm kurum ve kişilerin bu değerli çalışma hakkında bilgi sahibi olmasını istiyoruz.

 Kırmızı ile yaptığınız birliğinin sizin için önemi nedir?

Bu çalışmaya girdiğimizde, otizmli bireylerin her şeyden evvel birer vatandaş olduğunun, ve her vatandaş gibi, başta eğitim hakkı olmak üzere yasal haklarının bulunduğunun altını çizmek, “engelli” olarak ayrıcalık talebinden evvel, vatandaş olarak haklarımızı talep ettiğimizi belirtmek istedik.  Çalışma sonunda ortaya çıkan eserler, bu hedefimizi yakalamamızda çok yardımcı olacak.

Haberin Devamı

Kırmızı Ödülleri ülkemizin en prestijli reklam yarışmalarından birisi, bu yıl Hürriyet Özel Ödülü’nün konusunun otizm olması, sesimizin geniş kitlelere duyurulması açısından büyük önem taşıyor. Bizim büyük uğraşlarla, yıllar süren çalışmalarla sağlayabileceğimiz farkındalığı Kırmızı Ödüllerinin etkinliği ve yaratıcılığın gücü ile bir anda yakalamak çok önemli bizim için.

Öte yandan otizm ve otizmli bireylerin hakları ile ilgili birbirinden değerli 48 çalışmaya sahip olmak, federasyonumuz için bulunmaz bir fırsat, bizim için çok değerli bir katkı.

Tekrar Hürriyet Gazetecilik yönetimine, Kırmızı Ödülleri ekibine ve otizme dikkat çekilmesi için yaratıcılıklarını ve emeklerini ortaya koyan tüm reklamcı dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

 

BAKMADAN GEÇME!