Ses yarışması iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Ses yarışması iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 11:43

Ses yarışması iptal edildi

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediyesi'nin 'Gül Kokulu Şehir Altın Sesini Arıyor Ses Yarışması' dün akşam devam ederken, Bakanlar Kurulu'nun Kudüs'te yaşanan saldırılar nedeniyle aldığı 3 gün yas ilanı kararı üzerine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatıyla iptal edildi.

Isparta'da düzenlenen Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali kapsamında dün akşam Gül Kokulu Şehir Altın Sesini Arıyor Ses Yarışması düzenlendi. Kaymakkapı Meydanı'ndaki yarışmanın sonlarına doğru Bakanlar Kurulu'nun İsrail'in Kudüs'teki saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için üç gün süreyle ulusal yas ilan edildiği haberi alındı. Bunun üzerine sahneye çıkan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, programın sonlandırıldığını açıkladı. Bu karar sonrasında dereceye girenlere sadece ödülleri takdim edilirken, meydanda büyük sessizlik yaşandı. Ayrıca jüri olarak yer alan sanatçıların finalde sahne alması da alınan kararla iptal edildi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Güzel bir konuşma yapmak isterdim ama şu anda Bakanlar Kurulu karar aldı. Yas ilanı var. Filistinli kardeşlerimizi, Müslüman kardeşlerimizi İsrailliler katlediyor. Şu anda 50 şehidimiz, 2 bin de yaralımız var. Bundan dolayı yas ilan edildi. Elbette Isparta Belediyesi ve Ispartalılar olarak bu yas ilanına katılıyoruz. Şu anda burada yeni bir düşünce de doğdu. Salı (bugün) günü saat 17.00'de protesto ve Filistinli kardeşlerimize destek amacıyla belediye önünden, hükümet meydanına kadar yürüyeceğiz. Dileğim tüm İslam aleminin ve Türk milletinin gelecekte büyük başarılar elde etmesidir. Ebedi bu millet dünya üzerinde payidar kalsın diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!