Ses kaydından çıkan nükleer panik

Güncelleme Tarihi:

Ses kaydından çıkan nükleer panik
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 22:28

BRÜKSEL saldırıları bağlamında yapılan soruşturmada intihar bombacılarından birine ait ses kaydında geçen bir isim asıl hedefin ülkedeki nükleer santrallerden biri olup olmadığı tartışmasını gündeme taşıdı.

Haberin Devamı

Bombacılar Brahim (29) ve Khalid El Bakraoui’ye (27) ait olduğu sanılan bilgisayardaki ses kaydında geçen Mohamed Bakkali ismi nükleer hedef iddiasını güçlendirdi.

Kasım 2015 Paris saldırılarıyla bağlantılı olarak aralıkta yapılan bir operasyonda tutuklanan Bakkali’nin evinde nükleer santrallara erişimi bulunan üst düzey bir yetkilinin izlendiğini gösteren 10 saatlik kamera görüntüleri ele geçirilmişti. Derniere Heure gazetesi, bu görüntüleri çekenlerin El Bakraoui kardeşler olduğu iddiasına yer verdi. Paris saldırılarıyla da bağlantılı olan Bakkali ile El Bakraoui kardeşler arasında bağlantı olması ve 18 Mart’ta yakalanan Paris saldırılarının baş aktörlerinden Salah Abdeslam’ın da bu denklemde yer alması bu iddia ile ilgili en can alıcı noktalardan birini oluşturuyor.

5 KİŞİLİK HÜCRE
Nükleer santrallarda güvenlik arttırılırken Tihange santralında çalışan 11 kişinin giriş yetkilileri iptal edilmişti. Bu arada Brüksel Havalimanı’ndaki iki intihar bombacısının Brahim El Bakraoui ve Najim Laachraoui olduğunu belirleyen ve güvenlik kamerası görüntüsünde yer alan şapkalı şüpheliyi aramayı sürdüren Belçika güvenlik birimleri dünden itibaren başka bir kişi üzerinde de durmaya başladı. Maelbeek metro istasyonundaki güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde yer alan bir şüpheli de her yerde aranıyor. 

BAKMADAN GEÇME!