Servis sürücülerine eğitim

Güncelleme Tarihi:

Servis sürücülerine eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2018 13:10

Servis sürücülerine eğitim

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Halk Eğitimi Merkezi tarafından, okul servis aracı sürücülerine eğitim verildi.

Canan-Yavuz Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılan ve 30 saat süreli planlanan eğitime 145 kursiyer katıldı. İş güvenliği, trafik eğitimi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık konularında uzman kişiler tarafından verilen eğitimde; iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, sürüş esnasında sosyal çevre iletişimi, psikolojinin pozitif yönde geliştirilmesi, trafik sistemi ve trafik güvenliği, güvenli araç kullanım teknikleri, direksiyon uygulamaları, okul taşıt sürücülerinin özellikleri, dikkat edilmesi gereken kurallar ve okul taşıtlarının denetlenmesi konularında bilgi verildi.

Kursun son gün programına katılan Finike Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, servis aracı sürücülüğü yapan kursiyerleri dikkatli olunması konusunda uyardı. Müdürlük ve servis araçlarının koordinasyon halinde çalıştıklarını hatırlatan Karataş, "Lütfen kurallara uyalım, basın- yayın organlarında haberlerini gördüğümüz türde hadiselere meydan bırakmayalım" dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Şimşek ise rehber personel ve hosteslere de eğitim verileceğini söyledi. Şimşek, "Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara bekle gerilecek olup, sadece bu belgeye sahip olanlar okul servislerinde sürücü olarak çalışabilecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!