Servet’in intikamı!

HEZİMET Shevchenko’nun oyuna girişi ile başladı.

Futbolseverler hatırlar Shevchenko geçmişte, Servet Çetin’i Milan’da oynarken Fenerbahçe’ye attığı goller ve hareketleriyle bitirip ve kulübü ile yollarını ayırmasına neden olmuştu. Servet sahneye çıktı ve kendisini yollayan Shevchenko’yu sahadan silerken, attığı golle de yanıtını verdi. 7 dakikaya 3 gol sığdıran milliler Terim’in sistemi ile coştular. Atılan 3 golle, Ayhan Arda, Sercan, Hamit maçın kahramanları arasında yerlerini aldılar.

Türk Milli Takımı oyuncuları 2010 Dünya Kupası Grup Elemeleri’nde yapacağı 4 karşılaşma öncesinde fizik üstünlüğü olan Ukrayna karşısında tekniği, hırsı, inancı, kondisyonu ve fiziğini son damlasına kadar kullanarak izleyenlere umut aşıladılar.

Mesaj verdi

Ay yıldızlı kadroda önemli eksiklikler olmasına rağmen alternatif oyuncular beklenenin üstünde bir performans sergiledi. İlk yarı üç gollük pozisyon bulan Milli Takım’dı. İlk yarıda kaleci Volkan’a baktım o da kulübeye teknik direktör Fatih Terim’e gözünü dikmiş “işsizlik”ten yakınıyordu. Bir top geldi defansın arasından yükselirken ıskaladı. İkinci yarıda ise 59’ncu dakikada kornerden gelen ortayı kontrollü olarak uzaklaştırdı. Dükkanını kazasız kapattı. Rakip Ukrayna’da liglerin yarısı oynanırken, sezon başı hazırlıkları ile ilk maçlarına çıkan ay yıldızlı ekip futbolla ilgili konuşulacak ne varsa sahaya yansıttı. Özellikle Ayhan Akman’ın performansı, Arda’nın bileğindeki zerafet, Tuncay’ın ritmi, Nihat Kahveci’nin isteği, Nuri Şahin’in zekası, Sercan’ın çabukluğu ve Hamit’in tecrübesi dün akşam bir başkaydı. Gökhan Gönül’ün sağ kanattaki ustalığı olağanüstüydü. Oynayan ve kulübede kalan tüm oyuncuları kazanma inançları ile bütünleşmişti.

Ukrayna Milli Takımı’nın oyuncuları devam eden liglerinin ortasında ay yıldızlalar ise başlangıcında olmalarına rağmen bitmek bilmeyen enerjilerini kullandılar.. Dün sahada mücadele eden ay yıldızlı futbolcular patronları Terim gibi inandıklarını ortaya koyarken mesaj verdiler: “Bize inanın, Güney Afrika’da ki finallerde yerimizi hazırladık.”
Yazarın Tüm Yazıları