Servet gümüşle döndü

Güncelleme Tarihi:

Servet gümüşle döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2014 22:26

Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde, serbest stil 65 kiloda Servet Coşkun, gümüş madalya kazandı.

Haberin Devamı

Finlandiya'nın başkenti Helsinki yakınlarındaki Vantaa'da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde serbest stilde mindere çıkan 3 Türk güreşçiden 65 kilodaki Servet Coşkun finale kaldı. Coşkun, finalde Rus Magomed Kurbanaliev ile karşılaştı. Rakibine 10-0 teknik puanla kaybeden Servet Coşkun, gümüş madalyada kaldı. Final maçının ardından gazetecilere konuşan Servet Coşkun, Avrupa Şampiyonası'na ilk kez katıldığını ve altın madalyayı hedeflediğini ancak başaramadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Allah nasip etmedi, çalıştık, en azından emeğimiz boşa gitmedi. Madalya ile dönüyoruz. Gönül burada İstiklal Marşı'nı okutmak isterdi ama yapamadık, en azından bayrağımızı burada dalgalandırmayı başardık. Başta Hamza Yerlikaya olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra hedefimiz olimpiyatlar olacak. Yarın güreşecek arkadaşlarımın da Allah yardımcısı olsun. İnşallah madalya ile dönerler."

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise altın madalyaya inandıklarını, ancak gümüş madalya ile yetindiklerini söyledi. Servet'in finalde, yarı finaldeki performansının yarısını bile kullanamadığını belirten Yerlikaya, "Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk madalyamız. İnşallah bu madalya diğer arkadaşlara da motivasyon olur" diye konuştu. Helsinki yakınlarındaki Vantaa'da, Trio Arena Salonu'ndaki şampiyonanın final ile üçüncülük ve beşincilik müsabakaları öncesi açılış töreni düzenlendi.

Törende, Avrupa Güreş Birliği (CELA) Başkanı Tzenov Tzenoy, organizasyon için teşekkür ederek, katılan sporculara başarı dileğinde bulundu. Tören sonrasında serbest stil 48, 58, 65 ve 97 kiloda üçüncülük ve beşincilik ile final maçları yapıldı. Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde Rusya 3, Azerbaycan ise bir altın madalya kazandı.

Rusya altın madalyanın yanı sıra bir bronz, Azerbaycan da yine altın madalya ile birlikte 2 gümüş madalya elde etti. Şampiyonada ayrıca, Türkiye ve Ukrayna birer gümüş, Bulgaristan 2 bronz, İsveç, Finlandiya, Gürcistan, Belarus ve Moldova ise birer bronz madalya kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!