Sertifikalı kırkımcı

Güncelleme Tarihi:

Sertifikalı kırkımcı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 15:12

Ankara Keçisi’nden elde edilen tiftiğin kalite ve değerini artırmak amacıyla 16-20 Kasım tarihleri arasında Beypazarı’nda, ‘kırkımcı yetiştirme eğitimi’ verilecek. 40 saatlik eğitimin ardından başarılı olanlar, sertifika alacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle hazırlanan ‘küçükbaş hayvan kırkım elemanı yetiştirilmesi modülü’ Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Düzenlenecek eğitim ile, küçükbaş hayvan kırkımını yapabilen, koyun grubu hayvanlardan elde edilen yapağıyı ve keçi grubu hayvanlardan elde edilen tiftik ve kılı kalitesine göre ayırabilecek bilgi ve becerisine sahip kişiler yetiştirilmesi hedefleniyor. Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin görevlendirdiği uzman kişilerce verilecek eğitime küçükbaş hayvan kırkım elemanı olarak çalışan ya da çalışmaya aday kişiler katılacak. Eğitime katılan kursiyerler 5 gün boyunca 40 saatlik bir eğitime tabii tutulacak. 

Haberin Devamı

UZMAN GİBİ YETİŞECEKLER

Kırkımın küçükbaş hayvancılık ve ülke ekonomisi açısından önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Biz, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak önderlik ettik, bizim ardımızdan Türkiye’nin birçok yerinde benzer kurslar düzenlenecek. Ancak bizim öncelikli hedefimiz kırkımcıdan öte tam anlamıyla Ankara Keçisi berberi, kuaförü, güzellik uzmanı yetiştirmek. Dünyanın istediği şekilde kırkım yapıp elde edilen tiftiği kaliteye göre tasnifini gerçekleştirdiğimizde Ankara tiftiğimiz bir kat daha fazla değer kazanacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!