Sertifikalı çocuk bakıcıları

Güncelleme Tarihi:

Sertifikalı çocuk bakıcıları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 16:59

Sertifikalı çocuk bakıcıları

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Tarsus İlçesinde Şelale Soroptimist Kulübü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Evde çocuk bakımı’ kursunu tamamlayan 18 kursiyer sertifikalarını aldı.
Tenis Kulübü’nde düzenlenen sertifika törenine, Kaymakam Yüksel Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erin, İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal, İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Süleyman Metin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, kulüp üyeleri, kursiyerleri katıldı.
Burada törende konuşan Kulüp Başkanı Aydan Dirik, genç kızların ve kadınların yaşamlarını değiştirmek için fırsatlar yaratarak onları geliştirme çabasında olan duyarlı bireylerden oluşan gönüllüler olduklarını belirterek, "Amacımız uluslararası anlayışın ve barışın ilerlemesi için hükümetlerle ve diğer Organizasyonlarla işbirliği yaparak Soroptimistliğin amaçlarını topluma tanıtmaktır. Kulübümüzün, önem verdiği çalışmaların başında gelen kadınlarımızın meslek sahibi olmalarına aracı olmak amacıyla düzenlediğimiz meslek edindirme kurslarından birini daha başarı ile tamamlamaktan mutluluk duymaktayız" dedi
Kaymakamı Ünal ise herkesin mesleğini büyük bir aşkla yapması halinde başarıya ulaşacağını ifade ederek, "Öncelikli ilkenin mesleğini sevmek olmalıdır. Elbette çocuklarının bakımını anne-baba ya da babaanne-anneanne ve dedeleri bakmalıdır. Ancak gelişen, değişen ve globalleşen dünyada yeni meslek dalları oluşuyor. Bunlardan biride çocuk bakıcılığıdır. Mesleğini icra eden herkese diyorum ki, ne olursanız olun günümüzde karakter ve ahlak sahibi olunuz" diye konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra ‘Evde Çocuk Bakım Elemanı’ kursunu başarı ile tamamlayan 18 kursiyere sertifikaları verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!