Sertifika aldılar şimdi iş arıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Sertifika aldılar şimdi iş arıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 00:00

Görme engellilere iş edindirmek amacıyla Türkiye Körler Vakfı’nda düzenlenen kursu bitirenlere sertifikaları verildi.

TÜRKİYE Körler Vakfı ile İŞ-KUR’un görme engellilere iş edindirmek amacıyla düzenlediği bilgisayar, büro yönetimi ve sekreterlik eğitimi kursunu bitirenlere sertifikaları verildi.

Türkiye Körler Vakfı Genel Merkezinde düzenlenen törende konuşan Genel Başkan Şükrü Yurdakan, görme engellilere destek amacıyla devletin erişemediği alanlarda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

İŞ-KUR’un finansman desteği sağladığı kursun, bu çalışmalar kapsamında görme engellilere meslek kazandırarak iş edindirmeyi amaçladığını kaydeden Yurdakan, kurslara katılanlara bilgisayar, büro yönetimi ve sekreterlik eğitimi verildiğini belirtti.

Vakfın onursal üyesi, Diyanet İşleri eski Başkanlarından Lütfi Doğan, görme engellilere verilen desteğin önemine işaret ederek, yürütülen bu projeyle kursa katılanlara bilimin ışığının verildiğini kaydetti. Törende, kursa katılan 5 kursiyere sertifikaları verildi.

Yükselmek istiyorum

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Münevver Cesur, kurs sayesinde artık çok iyi bilgisayar kullanabildiğini belirterek, "Önce iş, iyi bir iş bulmak, daha sonra da müdürlük ve şeflik sınavlarına girip yükselmek istiyorum" dedi.

Kursiyerlerden Fatma Altıkat ise görme engelliler için hazırlanan sesli programlar yeterli olmadığı için Açıköğretim Fakültesini 2. sınıfta bırakmak zorunda kaldığını ifade ederek, "Müziğe karşı çok büyük ilgim var. En büyük hayalim konservatuvarda eğitim görmek" diye konuştu.

Görme engellilere bilgisayar dersi veren Yüzüncü Yıl Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü öğretmeni Aykut Can, görme engellilerin ÖSS ve KPSS gibi sınavlarda özel olarak programlanmış bilgisayar kullanmaları halinde başarı oranlarının yükseleceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!