Sertel'den 'erken yerel seçim' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Sertelden erken yerel seçim iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 14:42

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, AK Parti’nin kendi içindeki cemaatçileri temizlemek için erken yerel seçime gitmek istediğini öne sürerek, "Ülkede kaos var, sıkıntı var. Bu sıkıntıların giderilmesi için yerel değil genel seçim olmalıdır. Halk seçim değil geçim derdinde. Halk yarınını düşünüyor ama iktidar birileriyle hesaplaşma derdinde. Kendi içindeki FETÖ’cü belediye başkanlarını temizlemek için de ülkeyi seçime götürmek istiyor" dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bölgesel yayın yapan bir televizyon kanalında erken seçim tartışmalarına ilişkin görüşlerini aktardı. CHP’nin hiçbir zaman seçimden korkmadığını vurgulayan Atila Sertel, sürekli halkla iç içe olduklarını ve seçime hazır bir parti olduklarını söyledi. Olası bir erken seçimde CHP’nin iktidar olacağını kaydeden Sertel, şunları söyledi:

"Biz hep mağdurun ve ezilenin yanında olan bir partiyiz. Bugün Türkiye’de mağdur edilen, dışlanan, kibirli ve üsten bakışla yöneten politikacılardan bıkmış bir halk görüyorum. İnsanlarımız mutlu olmalı. Bizim siyasetçiler olarak bu topluma huzuru, güvenceyi vermek gibi bir görevimiz var. erken seçim olursa genel seçim olsun. Niye yerele yönelik böyle bir arayış içine girdiler? FETÖ örgütünden, kendi belediye başkanlarından rahatsız olan iktidar şu an bunları ayıklayamadığı için, cezalandıramadığı için yerel seçime giderek kendi içinde temizlik yapmak istiyor. Nasıl bir öğretmeni sadece sendikaya üye olduğu için cezalandırıyorlarsa, göz altına alıyorlarsa, bir doktoru veya memuru sadece Bank Asya’ya para yatırdı diye görevden el çektiriyorlarsa kendi içlerindeki belediye başkanlarına da görevden el çektirmelidirler. Niye seçime gerek duyuyorsunuz ki? Bu belediye başkanları 5 yıllığına seçilmiş ve görevlerini tamamlamalıdırlar. Yapboz tahtası gibi bir demokrasi olmamalı."

"HODRİ MEYDAN"

Ülkenin büyük bir kaosun içinde olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bu kaos ortamından kurtulmak için de şayet bir seçim olacaksa da yerel değil genel seçime gidilmesi gerektiğini söyledi. Sertel, "CHP hiçbir seçimden korkmaz ve olası erken genel seçimde de iktidar olarak çıkar. Milletvekilleri kendi kaderlerine yönelik kararı alabilirler. Hodri meydan, çıkalım genel seçim yapalım. Ama bunlar yerel seçimle hem kendi içindeki cemaatçileri temizlemek istiyor hem de halkın nabzını yoklamak istiyor. AKP’nin içinde FETÖ ile iç içe geçmiş çok sayıda belediye başkanı olduğunu kendileri de kabul ediyor. Onları ayıklayacağız diye 5 yıllığına seçilmiş belediye başkanlarını erken yerel seçimle görevden el çektirmek doğru değil. Ama bir seçim olursa da CHP’nin iktidarını görüyor ve gözlemliyorum. Yarın öbür gün yerel seçim olsun kaybettiğimiz 8 ilçeyi de İzmir’de geri alırız ve 30’da 30 yaparız" diye konuştu.

ÖN SEÇİM VURGUSU

Erken yerel veya genel seçim olması durumunda adayların mutlaka ön seçimle belirlenmesi gerektiğini ifade eden Atila Sertel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasetçi atanmaz. ‘Seni belediye başkanı olarak atadık, seni milletvekili olarak atadık’ denmez. Siyasetçi halkın içinden süzülerek, kendi örgütünün ön seçiminden onay alarak çıkar ve siyaseti de halka bağlı olarak yapar. Kimin aday olup olmayacağını halk ve örgüt belirler. Şayet erken seçim olursa mutlaka ön seçim olmalıdır. Halkın içinden gelen örgütten onay alan adaylar seçime girmelidir. Ama AKP’de ön seçim mekanizması yok ne yazıkki. Kendi atadıkları belediye başkanlarını şimdi kendileri el çektirmek istiyorlar. Yerel yönetimlerin iki yıllık daha görevleri var ve bu görevlerini bitirmelidirler."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!