Sertel AK Parti Hükümeti’ne yüklendi

Güncelleme Tarihi:

Sertel AK Parti Hükümeti’ne yüklendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 17:34

CUMHURİYET Halk Partisi 2. Bölge Milletvekili adayı Atilla Sertel, AK Parti Hakameti’ne yüklenip, "Herkesi tutuklatmak, mahkemelerde süründürmek, vergi memurları, maliye aracılıyla korkutup, elindeki mal varlığına el koymak istiyorlar. Hastalıklı bir kafa yapısı var. Türkiye’de Bunun bu seçimde mutlaka yıkılması lazım" dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayları Atila Sertel ve Ülkümen Rodoplu, Ödemiş’te partililerle bayramlaştı. İki vekil adayı, parti binasında CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve partililer tarafından karşılandı. 6’ıncı sıradan milletvekili adayı olan Sertel, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarını eleştirdi. Sertel şunları söyledi,

"Herkesi tutuklatmak, mahkemelerde süründürmek, vergi memurları, maliye aracılıyla korkutup, elindeki mal varlığına el koymak istiyorlar. Hastalıklı bir kafa yapısı var. Türkiye’de Bunun bu seçimde mutlaka yıkılması lazım. Yoksa, kardeş kavgasından kurtulamayız. Biz insanlara, ’Nerelisin?’, ’Solcu musun?’, ’Sosyal demokrat mısın?’ diye sormayız. İnsan olduğu için insanlara sevgimizi saygımızı sunarız. Bizim için dinin, mezhebin, rengin hiçbir farkı olamaz. Jandarmanın kucağında Suriyeli bir çocukla ağlamaklı bakışının fotoğrafını gördüğümüzde, yüreklerimiz dağlanıyorsa, gözümüzden yaş süzülüyorsa, İsrail askerinin Filistin’de bir çocuğun kırık kolunu çevirip, işkence yatığında isyan ediyorsak, biz insanlığı seviyoruz demektir. Şehitlerimiz geliyor, gizleyemiyorlar TV’lerde görüyoruz. Evlerin sıvaları, camı yok, naylonlarla örtülü. 137 AKP’linin çocuğu bedelli askerlik yapıyor. Bakanın çocuğu bedelli askerlik yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun çocuğu ise bedelli askerliği istemiyor. Parası mı yok? Hayır. Vatan sevgisi, yurt sevgisi için bunu yapıyor."

Haberin Devamı

"KOOPERATİFLERLE BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ"

Partisinin köylüler için olan polikitamlarına da değinen Sertel, köylünün kalkınması modelinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamadaki sihirli anahtarı olduğuna dikkati çekip, "Biz bunları diğer kentlerimizde de yaparız. Kooperatiflerle, bu işin üstesinden geliriz, Bakın Türkiye fidan üreticiliğinin yüzde 70’i Bademli’de karşılanıyor, Süt üretimiyle büyük isim yapan ve üreticiye kazanç sağlayan Tire Süt Kooperatifi başarılara imza atmaktadır. İktidarımızda bu modelleri daha aktif hale getireceğiz. Biz üretimden doğan gelirin adaletli paylaşımından yanayız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Partisinin 10’uncu sıra milletvekili adayı Ülkümen Rodoplu’ya da değinen Sertel, "Rodoplu, 10 üzerinden 10 puanlık bir arkadaşımız. İnşallah 2’inci bölgeden CHP 10 milletvekili çıkarsın, AKP iktidarı son bulsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!