"Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" Zonguldak’ta Sahne Alacak

Güncelleme Tarihi:

Sersem Kocanın Kurnaz Karısı Zonguldak’ta Sahne Alacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 12:48

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU ZONGULDAK'TA PERDE DİYECEK

Ünlü öykü, tiyatro ve kabare yazarı Haldun Taner’in kaleme aldığı, Nur Subaşı’nın yönettiği “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” isimli oyun 15-16 Ocak 2016 tarihinde Zonguldak Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek.
“Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” isimli 2 perde ve 1 saat 45 dakikadan oluşan oyun 15 Ocak 2016 saat 20.00’de, 16 Ocak 2016 günü saat 14.00 ila 20.00 saatlerinde sahnelenecek. Ünlü tiyatro oyuncusu Haldun Taner’in yazdığı, Nur Subaşı’nın yönettiği oyunun oyuncuları arasında Murat Karasu, Mehlika Balkan, Saydan Yeniay, Rüyam Dirin, Ali Fuat Çimen, Filiz Kılıç, Şamil Kafkas, Nurettin Özşuca, Ediz Akşehir, Orkun Gülşen, Ergun Akvuran, Necmettin Amaç ve Ferdi Altuner yer alacak.
Oyunun konusu ise şöyle yer alıyor:
“Fransız yazar Moliere’in ünlü eseri “George Dandin” oyununu çalışan Tomas Fasülyeciyan tiyatro grubu çektikleri sıkıntılar yüzünden İstanbul’dan Bursa’da valilik yapmakta olan Ahmet Vefik Paşa’nın yanına sığınırlar. Komediyi kendisine göre bir yorumla facia diye değerlendiren Tomas Fasülyeciyan ve tüluat oyunlarıyla ün yapan Küçük İsmail Efendi arasında anlaşmazlıklar sürüp gitmektedir. Haldun Taner’in yazdığı bu şaheserde zaman zaman yaşadıkları sefalet, arayıp bulduk sandıkları ama yanlış yola sapıp üzüldükleri çelişkiler içinde bocalayıp durmaktadır. Hem gerçek bir komedi hem de zaman zaman duygulu anlar yaşayacağımız bir oyundur.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!