Serra Yılmaz'a İtalya'dan ödül

Güncelleme Tarihi:

Serra Yılmaza İtalyadan ödül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 14:16

Serra Yılmaz, Elif Şafak'ın Baba ve Piç romanından uyarlanan “La Bastarda Di İstanbul (İstanbul’un Piçi)” oyunu ile İtalya'nın en önemli ve prestijli tiyatro ödüllerinden Persofone Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

Roma'da yapılan ödül törenine katılan Serra Yılmaz ödülünü alırken "Yabancı yazar kavramına karşıyım, tiyatro için yazan tüm dünya için yazıyor. Kültüre her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu merhameti yitirmiş dünyada bir tek kültür bizi kurtarabilir." dedi.

 

Serra Yılmaza İtalyadan ödül

 

“La Bastarda Di İstanbul (İstanbul’un Piçi)” oyunu ile Persofone Ödülleri'nde ayrıca En İyi Prodüksiyon Ödülü'nü de layık görüldü.

Serra Yılmaz'ın ödül aldığı En İyi Kadın Oyuncu dalında Yılmaz dışında İtalya'nın ünlü oyuncuları Sabrina Impacciatore ve Giulia Michelini de aday gösterilmişti.

 

Haberin Devamı

Serra Yılmaza İtalyadan ödül

 

İtalya’da 12 yıl aralıksız oynadığı Harem adlı oyununu bu yıl yeniden sahneleyen Serra Yılmaz, Elif Şafak’ın Baba ve Piç romanından tiyatro sahnesine aktarılan oyununu bu yıl ilk kez hem İtalya’da sanatseverlerle buluşturmuştu.

BAKMADAN GEÇME!