Serpme kahvaltı mı, açık büfe mi?

Güncelleme Tarihi:

Serpme kahvaltı mı, açık büfe mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 14:59

Dünyada kahvaltı denildiği zaman Türkiye ile yarışacak başka bir ülke olmadığı gibi, açık büfe kahvaltı da artık Türk kahvaltılarının yeni trendi serpme kahvaltıyla yarışamıyor.

Haberin Devamı

 Açık büfe kahvaltı ile yaşanan karmaşa ve israf önleniyor, önünüze serpilen çeşit çeşit kahvaltılıklar ise daha seyrederken sizi mutlu bir kahvaltı masasına davet ediyor.Türkiye’nin her bölgesinden kendine özgü doğal tatlarla sofralar donatılırken, Türk kültüründe var olan kahve içme geleneği, kahveden önce yenen anlamına gelen kahve altı sözünü oluşturmuştu. Önceleri sadece kahve öncesinde yemek olarak yapılan bu öğün şimdilerde mutfak ve yemek kültürümüzün önemli bir parçası oldu. 

Aile bireylerini bir araya getiren özellikle de hafta sonu ev kahvaltısı, dışarıda kahvaltı yapma geleneğine dönüştü. Özellikle hafta sonları mekânlar, kahvaltısını dışarıda yapmak için gelen kahvaltı severlerle dolup taşıyor. Ancak bu kültür yeni bir soruyu da beraberinde getirdi: Açık büfe mi yoksa serpme kahvaltı mı? Elbette ki ikilem yaşamak istemeyenlerin tercihi Türk usulü kahvaltı… 

Haberin Devamı

YOLUN BAŞINDA DOLAN TABAKLAR…

Daha kahvaltıya başlaman önce eller, gözler, ayaklar, kafalar yoruluyor. Tabi bu söylediğimiz açık büfe kahvaltı…  Göz alabildiğine uzanan servis masaları, onlarca peynir, zeytin çeşidi… Her biri bir önceki gün de aynı şekilde aynı yerde servis edilmiş kahvaltılıklar. Elinde tabağınız yolun başındayken henüz gelemedikleriniz ve dolmuş tabağınız. Almak ve almamak arasındaki ikilem sonrasında galip gelen lezzetler ve kahvaltı sonrasında tabağınızdan arta kalanlar…

KARMAŞA MI KAFA RAHATLIĞI MI?

İşte sizi masanıza git gellerle yoran açık büfe, yer alan çeşit çokluğunun insanlarda bıraktığı karmaşa ve israfa teşviki sebebiyle artık tercih edilmiyor. Şimdilerde yeni gözde Serpme Kahvaltı. Masa üstünde serilmiş temiz örtüler, çoğu kendi üretimi olan reçeller, dumanı üstünde börekler, kızarmış ekmekler, yöresinden peynirler, renk renk zeytinler, isteğinize göre hazırlanan melemenler, omletler ve sıcacık çaylar. Üstüne ikram edilen kahveler… Aradaki fark ise basit; Biri gözünü doyurmaya çalışırken karmaşaya neden oluyor, diğeriyse ev rahatlığında hem gönlünüzü hem de karnınızı doyuruyor.

GURMELER NE DİYOR?

Siz de ‘Evet açık büfe beni yormasın’ diyorsanız iki cümlelik gurme sözünü de ekleyelim. İşletmeci,yazar ve gurme Ramazan Bingöl, “Serpme Kahvaltı aynı evlerimizde olduğu gibi aileleri bir masa etrafında keyifli bir vakte davet ediyor. Son dönemlerde israfı engellediği, sıcak yeme imkânı sunduğu ve seçimle vakit kaybetmek yerine yemeği keyfe dönüştürmek isteyenler özellikle de çocuklu ailelerce tercih ediliyor” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!