Serkan Borançılı’dan 5 tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Serkan Borançılı’dan 5 tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 12:33

EBAY’in yaklaşık 220 milyon dolara satın aldığı GittiGidiyor’un kurucu ortaklarından Serkan Borançılı, hem yeni girişimlere hem de yatırımlara devam ediyor.

Haberin Devamı

Hızlı tüketim ürünlerini 10 dakikada kullanıcılara teslim eden Getir’in de ortaklarından olan Borançılı’nın önerileri şu şekilde:

1- Ezber bozun: Önümüzdeki 10 yılın en vurucu işleri mobilden çıkacak. Günlük hayatımıza dokunan ve alıştığımız düzenleri bozacak iş modellerine eğilin. Basit düşünün ve bir ihtiyaca çözüm getirin. İşi kurarken detaylara takılmayın, en basit haliyle başlatın.

2- Gelir modeliniz olmalı: Fikriniz ve girişiminiz kulağa hoş gelse de, gelir modelinizin ayakları yere basmalı. İşi başlattığınız ‘ilk gün’, fatura kesebiliyorsanız maça 2-0 önde başlarsınız. “Önce kullanıcı kazanayım, sonra paraya çeviririm” gibi yaklaşımlar artık geçersiz kaldı.

3- Doğru yatırımı isteyin: İşinizi başlatmak, hızlıca büyütmek ve belli bir seviyeye getirmek için geçecek sürede gerekli finansmanı iyi hesaplayın. İşlerin bir süre ters gidebileceğini de hesaba katın. Arkasında sağlam durabileceğiniz bir iş planıyla yatırımcılarla görüşün. İşi yeşertmek için gerekli yatırımı alamıyorsanız, bilin ki tarla susuz yeşermez.

Haberin Devamı

4- İniş ve çıkışlara takılmayın: Hiç bir girişimde işler rayında gitmez. Çok fazla sallantılar olur. Her şey “harika” dediğiniz anda ertesi gün “eyvah” diyeceksiniz. Günlük bu sallantılara takılmak yerine, bir an işe tepeden bakarak, genel trendi görmelisiniz.

5- Süratle büyütün ve yayın: Bir girişimin başarılı olup olmayacağı birkaç ayda kendini belli eder. Yıllarca uğraşıp hâlâ insanlar kullanmıyor, bilmiyorlarsa, o girişimin gazı kaçmış demektir. O yüzden de işi başlatıp, önemli aksaklıkları giderdikten hemen sonra tam gaz işi büyütmek, kullandırtmak, gerekirse bir süre bedavaya denettirmek gerekir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!