SERKA’dan kısa film galası

Güncelleme Tarihi:

SERKA’dan kısa film galası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 15:39

SERKA’dan kısa film galası

Haberin Devamı

KARS, (DHA)-Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) bu yıl beşincisi düzenlediği Serhat Bölgesi Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta üretilen “Tarımsal ve Hayvansal Ürünler" temalı 5'inci Kısa Film Yarışması’nın Gala Gecesi Kars Halk Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlendi.

Film yarışmasında dereceye giren yönetmenlerin filmlerinin gösterimleri yapıldı ve yarışma ödülleri SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, film yarışmasında jüri üyeliğini yapan Reis Çelik, Ahmet Taşdiken ve Mehmet Fazıl Çoşkun tarafından takdim edildi.

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER:

1-Abdulvahap Sarıaltın (Yönetmen). Filmin adı: Emeğin hikâyesi. Süre:20 dk. İzmir’den kaldı.

2- Mahir Çilalı (yönetmen) Filmin adı: Ardahan’ın Gizli Yüzü. Süre: 8 dk. Ankara’dan katıldı.

3- İbrahim Süleymanoğlu (Yönetmen) Filmin adı: Kuşaktan Kuşağa-140 Yıllık Tad. Süre: 16 dk. Kars’tan katıldı.

4- Mansiyon. Serpil Özcan (Yönetmen) Filmin adı: Kırmızı. Süre: 11 dk, 10 sn. Kars’tan katıldı.

SERKA Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Su, programla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Serhat Kalkınma Ajansı’nın 5 yıldır düzenlemekte olduğu kısa film yarışmasının Gala’sına katılmış bulunuyoruz. Burada dereceye giren filmlere ödüllerini takdim edeceğiz. Ajansımız 2012 yılından buyana her yıl kısa film yarışması düzenlemektedir. İlk yarışmamızın konusu “Göç me“ idi ve yarışmada 11.500 TL ödül verdik. Göçme konusunu/temasını seçme sebebimiz faaliyet gösterdiğimiz Serhat Bölgemiz deki yaşanan en büyük sorunumuz Göç Olgusu idi. Bu sebeple biz milletimizin dikkatini göç konusuna ve verdiği zarara dikkat çektik. Buradan kendi toprağı ve memleketinden küçük konutlar arasında ezilmeye gidiyorlar. İkinci yarışmamızda kalkınmanın sağlanmasında iki temel ayağın ikincisi olan Kadın’ı konu aldık ve temamızı ‘‘Serhat’ta Kadın Olmak’’ temasını seçtik. Kalkınmada ve bölgede kadının rolünü vurgulamak istedik. 2014 yılı serbest konulu iken 2015 yılında bölgenin çocuklarını konu almayı amaçladık. Çocukların gözünde Serhat’ı anlatmaya çalıştık. İşte 2016 yılında ise bölgenin tarımsal ve hayvansal ürünlerini seçtik. Bu bölge ve yöre için önemini vurgulamak istedik."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!