“SERKA, bürokrasinin gülen yüzüdür"

Güncelleme Tarihi:

“SERKA, bürokrasinin gülen yüzüdür
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 16:37

“SERKA, bürokrasinin gülen yüzüdür"

Haberin Devamı

KARS, (DHA)Avrupa Birliği (AB) tarafından Serhat Kalkınma Ajansı'nda (SERKA) düzenlenen “Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Aktif Katılım Projesi" programına katılan sivil toplum örgütü temsilcileri SERKA'yı, “bürokrasinin gülen yüzü" olarak gördüklerini söyledi.



Türkiye Avrupa Vakfı, “AB Sivil Toplum Diyaloğu 4 Programı" kapsamında, “Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Aktif Katılım" başlıklı projesini uygulamaya başladı. Türkiye Avrupa Vakfı ile SERKA işbirliğinde SERKA'da düzenlenen toplantıya proje yürütücüleri ve hak temelli sivil toplum örgütlerinden Umudun Emeği Derneği, Engelli Öğrencileri Koruma Derneği, İlimi Yayma Cemiyeti Kars Şubesi, Kaz Yetiştiriciliği ve Irkını Devam Ettirme Derneği, Kars Kadın Girişimciler Derneği, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği, Kent Konseyi Engelliler Merkezi, Kars Aktif İş Kadınları Derneği, Kağızman Gençlik ve Spor Kulübü Derneği temsilcileri katıldı. Proje temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcilerinden Kalkınma Ajanslarında bölgesel katılım, katılımcılık, yönetişim konularında bilgi aldı. STK temsilcileri, Serhat Kalkınma Ajansı'nın sivil toplum örgütlerini katılım süreçlerine dahil etmelerinden memnun olduklarını söyledi.



Umudun Emeği Derneği Başkanı Nalan Parıltı, Ajansın bölgenin kalkınmasına önemli ivme kazandırdığını ve STK'ları desteklediğini belirterek “SERKA bürokrasinin gülen yüzüdürö dedi. Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Üyesi Zümran Ömür de, STK'ların bir çok projeyi SERKA ile hayata geçirdiğini söyledi ve “Kendi evimize gider gibi SERKA'ya gidip geliyoruz" diye konuştu.



Kalkınma politikalarında bölgesel düzeydeki en önemli aktörler konumundaki Kalkınma Ajansları faaliyetleri üzerinde yoğunlaşan “Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Aktif Katılım Projesi" çerçevesinde Yerel düzeydeki kalkınma politikalarının temel aktörlerinin kapasitelerini arttırmak yoluyla bu politikaların belirlenmesi süreçlerine sivil toplumun aktif katılımının sağlanması ve diyalog ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi, Türkiye'deki Bölgesel Kalkınma Ajansları ile başta Fransa ve Polonya olmak üzere AB üyesi ülkelerdeki benzer kurumlar arasında diyalog ve interaktif bilgi ve deneyim paylaşımı olanaklarının yaratılması, Türkiye'de yerel ve bölgesel kalkınma politikaları, Bölgesel Kalkınma Ajanslarının faaliyetleri ve kalkınma politikalarına sivil katılımın önemi konularındaki farkındalığın arttırılması hedeflenmektedir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!