Bayern Münih puanı 90+6'da kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münih puanı 90+6da kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2017 13:07

Bundesliga'nın 21. haftasında Hertha Berlin deplasmanına konuk olan Bayern Münih, Vedad Ibisevic'in tek golüne 90+6'da Robert Lewandowski ile cevap verince sahadan 1 puanla ayrıldı. Bayern Münih'in İtalyan çalıştırıcısı Carlo Ancelotti, taraftara orta parmağını gösterdi.

Haberin Devamı

Hafta içinde Arsenal'i 5 golle geçerek gövde gösterisi yapan Bayern Münih, Hertha Berlin karşısında fazlasıyla zorlandı. Carlo Ancelotti'nin Lewandowski ve Xabi Alonso gibi isimleri yedek kulübesinde oturtmayı tercih ettiği maçta 90. dakikaya 1-0 geride giren Bavyera ekibi, oyuna sonradan giren Polonyalı santrforun 90+6. dakikada attığı golle yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı.

Bayern Münih puanı 90+6da kurtardı

Olympiastadion'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Bayern Münih istediği oyunu ortaya koyamadı. Ev sahibi ekip Vedad Ibisevic'in 21. dakikada attığı golle öne geçti ve devreyi bu skorla kapattı. İkinci yarıda yıldızlarını oyuna dahil eden lider Bayern Münih, son 10 dakikada baskısını iyice artırdı. Hertha Berlin'in rakibini 8 yıl sonra yenmesinin eşiğine geldiği anlarda sahneye Robert Lewandowski çıktı. 90+6. dakikada topu ağlara yollayan usata golcü maçın sonucunu belirledi: 1-1.  Bu sonuç hem Hertha taraftarını hem de Teknik Direktör Pal Dardai'yi çok kızdırdı. 

Haberin Devamı

Golden sonra Bayern Münih'li futbolcular ve teknik heyet mutluluktan havalara uçtu. Rakip futbolcuların sevinç gösterisi Hertha seyircisini daha da kızdırdı. Seyirci, hem hakemi hem de Bayern'li futbolculara uzun süre tepki gösterip protesto etti. Carlo Ancelotti soyunma odasına giderken tecrübeli teknik direktöre tükürüldü. Çok sinirlenen Ancelotti orta parmağını taraftarlara gösterdi. Ancelotti'nin hareketi oldukça tartışıldı. 

Maçın bitiş düdüğünün ardından soyunma odasına doğru hareketlenen Ancelotti, Hertha Berlin taraftarlarına doğru yaptığı el işareti için maçtan sonra şu ifadeleri kullandı: "Evet, bu hareketi yaptım çünkü bana tükürdüler. Maçın sonu oldukça ateşliydi ama 5 dakikalık uzatmayı normal kabul ediyorum."

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Hertha Berlin Teknik Direktörü Pal Dardai'in sinirli olması dikkatleri çekti. Dardai “Hakem maçı beş dakika uzatacaksa beş dakika oynatacak. Beşinci dakikanın sonunda maçı bitirecek. Altı dakika oynatacaksa o zaman altı dakika göstersin. Beş dakika gösterilen uzatma süresi altı dakika oynandı. Bu gol Bayern Münih için bonus oldu” dedi. Herthalı futbolcu Niklas Stark ise son dakikada gelen beraberlik gol için “Söyleyecek kelime bulamıyor. Hakem bir dakika fazla oynattı. Benim bu golü hazmetmem zor olacak” dedi.

Haberin Devamı

Bayern Münih bu beraberlikle beraber son üç maçtaki ikinci puan kaybını yaptı ve 50 puana yükseldi. Bu sezon sahasında ikinci kez puan kaybı yaşayan Hertha Berlin ise puanını 34 puan yaptı.

Bayern Münih'in takipçisi Dortmund konuk ettiği Wolfsburg karşısında üç puanı 3-0'lık galibiyetle aldı. Böylece puanını 37'ye çıkardı. Zirveyi zorlayan bir diğer takım Hoffenheim da sahasında sonuncu Darmstadt'ı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 yendi. Hamburg ile Freiburg maçı 2-2 sona erdi. Evsahibi Hamburg, 88. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviremeyince galibiyetti kaçıran taraf oldu. Haftanın sürprizini İngolstadt yaptı. İngolstadt sezonun flaş takımlarından Frankfurt deplasmanda 2-0 yendi. Deplasmanda üç puanı alan bir diğer takım ise Werder Bremen'di. Yeşil beyazlılar Mainz'ı ilk yarıda attığı iki golle 2-0 yendi. Cuma akşamı oynanan maçta Leverkusen ise Augsburg deplasmanından 3-1 galip gelmişti.

BAKMADAN GEÇME!