Serik'te haziran meclisi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Serikte haziran meclisi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 16:45

Serik'te haziran meclisi yapıldı

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - SERİK Belediyesi'nin haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclisi takip eden Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, kendilerini ilgilendiren sorunun çözülmediği gerekçesiyle tepki gösterdi.
Serik Belediyesi'nin haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın yönettiği oturumda gündemdeki maddelerin bir bölümü görüşülürken diğerleri ise ilgili komisyonlara havale edildi. Makedonya ve Kosova'ya inceleme gezisi düzenlenmesi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Ramazan Çalık, "Ramazan Bayramı sonrası tüm meclis üyelerimizle birlikte gezi düzenlemek istiyoruz. Orada zaten kardeş şehirlerimiz de bulunuyor. Önce meclisten bu gezinin çıkması gerekiyor. İzin aldığımız takdirde bu gezi programımızı gerçekleştireceğiz. Gezi bedelini isteyen kendi cebinden karşılayabilir ya da meclis olarak belediye bütçesinden karşılarız" dedi. MHP ve CHP grup sözcüleri de gezinin yasal olması durumunda giderlerin belediye bütçesinden karşılanması gerektiği görüşünü bildirdi. Konuşmalarının ardından oybirliğiyle gündem maddesi kabul edildi.
MAHALLELİDEN TEPKİ
Gündemde Cumhuriyet Mahallesi'nden geçen imar yolunun güneye doğru kaydırılması talebinin görüşülmesi sırasında İmar Komisyonu görüş bildirmemesinden meclis oturumunu takip eden vatandaşın tepkisine neden oldu. İki yıldır sorunlarının çözülmediğini savunan mahalleli, duruma tepki gösterdi. Bu sırada Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkaya meclise zabıta görevlilerini çağırarak vatandaşın dışarı çıkarılmasını istedi. Meclis toplantısı bitiminde Başkan Ramazan Çalık, meclis üyeleri ve mahalle sakinleriyle birlikte ilgili arazide inceleme yapıp konuyu çözmek istediklerini söyledi.
AK PARTİLİ GÜRLER, CHP SIRALARINDA
Ak Partili Meclis Üyesi Ömer Gürler, meclis toplantısında CHP sıralarında oturdu. Gürler 3 yıldır ilk defa kendi grubun dışında CHP sırasında oturması dikkati çekti. Gürler'in Ak Parti'den istifa edip CHP'ye geçeceği iddiaları siyasi kulislerde konuşulmaya başladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!