Serikli gazilerden ücretli ulaşım tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Serikli gazilerden ücretli ulaşım tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 14:46

Serikli gazilerden ücretli ulaşım tepkisi

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde bir grup gazi ücretsiz seyahat kartları bulunmasına rağmen Antalya- Serik hattında çalışan kooperatif araçlarında kendilerinden ücret istemesine tepki gösterdi.

Serik'te düzenlenen Gaziler Günü törenine katılan Kıbrıs gazileri Nazif Kocagöz, Mehmet Aksoy, İzzet Arıcı, Arif Bulut, Osman Fural, Ali Ciğer ve Durmuş Kök, gazetecilere açıklama yaparak Antalya- Serik hattında çalışan toplu taşıma kooperatifi araçlarında kendilerinden ücret alındığını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen ücretsiz seyahat kartlarının bu hatta geçersiz sayıldığını ve ücret istendiğini anlatan Durmuş Gök, "Devletin verdiği kartta farklı yazıyor, uygulama farklı oluyor. İl merkeziyle Serik arasında çalışan otobüse kart gösterdiğimizde 'Bizde geçerli değil' cevabıyla tersleniyoruz. Biz 3- 5 liranın peşinde değiliz. Ancak onurumuz kırılıyor. Bize verilen bakanlığın kartında 'ücret alınmayacak' diye yazıyor" dedi.

Törene katılan Antalya- Serik Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Fevzi Güreşçi de gazetecilere açıklamada bulundu. Güreşçi, "Ben de gazilerden ücret alınmasına karşı olduğumu ifade ettim. Ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan gelen yazıda 'Ayakta yolcu taşınamadığından ücret alınır' şeklinde bir uygulama emri var. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Devletin verdiği bir hak varsa biz de bunu uygulayalım. Gazilerimizden ücret alırken utanıyoruz. Bu durum bizi de üzüyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!