Serik Belediyespor başkanı istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Serik Belediyespor başkanı istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2018 12:09

Serik Belediyespor başkanı istifa etti

Haberin Devamı

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - SERİK Belediyespor Kulübü Başkanı Rakip Utan, Ak Parti'den milletvekili aday adayı olması nedeniyle görevinden istifa etti.

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele ederken grubundan şampiyon olan ve play-off maçında rakibini yenerek önümüzdeki sezon TFF 3'üncü Lig'e yükselme hakkını elde eden Serik Belediyespor Kulübü'nün Başkanı Rakip Utan, Serik Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda istifa etti. Utan, istifa gerekçesini, "Bu kutlu yolda 2023 hedeflerine ulaşma noktasında davasını hak bildiğim Ak Parti'den halka hizmet, hakka hizmet ile 27'ni dönem milletvekilli aday adayı olmam nedeniyle maalesef Serik Belediyespor başkanlığını bırakıyorum" şeklinde açıkladı.

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, tarihi bir olaya imza atarak Serik'i 63 yıl sonra TFF 3'üncü Lig'e çıkardıklarını belirterek, "Bu işte herkesin emeği var. Ama bu sene başta ben olmak üzere çok yorulduk. Serikspor'u almak isteyen varsa buyursun alsın. Serikspor'a sahip çıkmak isteyen, 'ben takımı bir adım daha yukarı götürmek isterim' diyen biri varsa buyursun alsın. Önümüzde bir haftalık süre var. Ama 'biz yokuz' diyorsanız, biz tekrar elimizi taşın altına koymak zorundayız. Kendi yönetimimizi oluşturmak zorundayız. Bu millet bizden bunu bekliyor. Üzerime düşeni tekrar yapmak zorundayım" dedi.

İki düşüncesi olduğunu vurgulayan Başkan Çalık, "Birincisi sivil toplum kuruluşları ya da dışardan iş insanlarımız 'biz bu işi gönülden yürütürüz' derse destek vermeye hazırız. Olmazsa diğer düşüncemiz genel anlamlı belediye personeli olmak üzere dışarıdan da destekli bir yönetim oluşturarak yolumuza devam edelim. İkisine de açığız. Adı önemli değil, siyaset de önemli değil. Biz hiçbir zaman spor ve siyaseti buluşturmadık. Herkese aynı mesafede olduk. Bu bir gönül işi. Sahiplenmek isteyen varsa bir haftalık süre verelim buyursun gelsin" diye konuştu.

Toplantı sonunda Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık tarafından Rakip Utan ve yönetim kurulu üyelerine hizmetleri dolayısıyla plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!