Şeriatla savaş, sevap

Güncelleme Tarihi:

Şeriatla savaş, sevap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'deki 3 büyük tehlikeyi, ‘‘Bölücülük’’, ‘‘Şeriat’’ ve ‘‘Çeteler’’ olarak sıralayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, aşırı dincilerin iç savaş çıkartmak istediklerini söyledi. Savaş, ‘‘Şeriat çok büyük bir tehlikedir, bunlarla uğraşmak da çok büyük bir sevaptır’’ dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Türkiye'de şeriat özlemcilerinin amaçlarına ancak bir iç savaş çıkararak kavuşabileceklerini belirterek, ‘‘Şeriat çok büyük bir tehlikedir, bunlarla uğraşmak da çok büyük bir sevaptır’’ dedi. Savaş, önceki gece Kanal 6'da Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu ‘‘Ceviz Kabuğu’’ programına katılarak çeşitli konularla ilgili görüşlerini açıkladı, soruları yanıtladı. Türkiye'deki üç büyük tehlikeyi ‘‘Bölücülük’’, ‘‘Şeriat’’ ve ‘‘Çeteler’’ olarak sıralayan Savaş, bunlara karşı her ne koşulda olursa olsun mücadele edeceğini kaydetti. Türkiye'nin terörle mücadele ederken olağanüstü koşullar içinde bulunduğunu anlatan Savaş, diğer bazı Avrupa ülkelerinin de terörle mücadelede Türkiye'den daha ağır yasalara sahip olduğunu söyledi. Avrupa'nın insan haklarına yönelik eleştirilerinin haksız olduğu görüşünü dile getiren Savaş, ‘‘İngiliz terörle mücadele yasası bizimkinden çok daha ağır koşulları içeriyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, bu yasayla ilgili şikayetlerin hiçbirini kabul etmemiştir. Ama Türkiye'den giden şikayetler kabul ediliyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları, Sevr özlemcilerine yardım edici mahiyettedir’’ dedi. Savaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cezasının onanmasına değinirken de, bunun yasa ve usule uygun olduğunu söyledi. Bu karardan sonra bazı basın organlarında yer alan haberlerin çok çirkin olduğunu ifade eden Savaş, dünyanın hiçbir yerinde bir mahkeme kararından sonra mitingler düzenlenmediğini söyledi. Savaş, ‘‘Erdoğan ile ilgili kararı veren hakimler gerçek kahramanlardır. Bunların hiçbirisinin korumaları yoktur. Çocukları otobüslere binmektedir’’ diye konuştu.

DİN TİCARETİ DAHA KARLI

Türkiye'de son yıllarda artan türban gösterilerinin şeriatçılar için gerçek amacı gizlemenin bir aracı olduğunu ve bunun bahane edildiğini ifade eden Savaş, ‘‘Din ticaretinin afyon ticaretinden daha kârlı hale geldiğini’’ kaydetti. Şeriat tehlikesinin Milli Nizam Partisi'nin kuruluşundan itibaren başladığını anlatan Savaş, şu görüşleri dile getirdi: ‘‘Türkiye'de şeriatçılar iç savaş çıkararak iktidara gelmek istiyorlar. Son yıllarda taraftarları da arttı. Tehlike devam ediyor. Şeriat çok büyük bir tehlikedir, bunlarla uğraşmak da çok büyük bir sevaptır. Daha kötü günleri yaşamamak için uyarıyorum; Dikkat etmeliyiz. Hakimi, savcısı, askeri, bürokratı, politikacısı herkesi uyarıyorum. Küçük oy hesapları yapılmamalıdır.’’ TCK'da 163. maddenin kaldırılmasıyla şeriatçıların eylemlerinin cezai yaptırımının karşılıksız kaldığını anlatan Savaş, bu maddenin Atatürk döneminde vatana ihanet suçlarını karşılayan bir işlev gördüğünü bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!