"Seri katil" kendi isteğiyle cezaevine döndü

Güncelleme Tarihi:

Seri katil kendi isteğiyle cezaevine döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 17:33

- Kayseri'de 6 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası verilen Hamdi Kayapınar, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında tahliye edildiği cezaevine kendi isteğiyle yeniden girdi

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de 6 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Hamdi Kayapınar, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında tahliye edildiği cezaevine kendi isteğiyle geri döndü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 1998-2001 yıllarında 6 kişiyi öldürüp 4 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle yargılandığı davada müebbet hapis cezası verilen Kayapınar, eski İnfaz Yasası hükümleri kapsamında hapishanede kalması gereken yaklaşık 16 yıllık süre gelecek yıl dolacakken, Denetimli Serbestlik Yasası'ndaki bir yıl erken tahliye hükmünden yararlanarak, Ankara'da kaldığı cezaevinden 12 Şubat'ta salıverildi.

Memleketi Kayseri'ye gelen, polis merkezinde imza vermesi ve düzenlenecek eğitim programlarına katılması gereken Kayapınar, infaz savcılığına dilekçeyle başvurarak can güvenliği olmadığı gerekçesiyle denetimli serbestlikten yararlanmak istemediğini, cezasını cezaevinde çekmeye devam etmek istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Kayapınar'ı Kayseri Kapalı Cezaevine teslim etti.

Denetimli serbestlik uygulamasından faydalanan hükümlülerin, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 107. maddesi ile 6291 Sayılı Deneti̇mli̇ Serbestli̇k ve Yardım Merkezleri̇ i̇le Koruma Kurulları Kanununda Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Kanun'un 1. maddesi hükümleri gereği kendi isteğiyle cezaevine dönebileceği öğrenildi.

- Kardeşini de öldürmüştü

Kayseri'de 6 kişiyi öldüren seri katil Kayapınar, 14 yaşındayken ''kıskançlık yüzünden'' öz kardeşini iple boğduğu gerekçesiyle 4 yıl cezaevinde kalmıştı.

Cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini savunan Kayapınar, daha sonra av tüfeğiyle 6 kişiyi daha öldürmüş, dava sürecinde "Bu işi av olarak değerlendiriyorum. Zaten avcıyım. Kurbanlarım av, avların üstünden çıkan para ve eşyalar da av ganimetidir" ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!