Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun yarı final tarihi belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

Serhat Hacıpaşalıoğlunun yarı final tarihi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 15:13

Türkiye'nin her yıl katıldığı ancak TRT tarafından alınan kararla 2013 yılında noktalanan Eurovision Şarkı Yarışması'nda bu yıl Türk şarkıcı Serhat Paşalıoğlu sahnede olacak. Paşalıoğlu'nun San Marino'yu temsil edeceği yarışmada yarı final tarihi belli oldu.

Haberin Devamı

Tüm dünyanın gözünü diktiği geleneksel şarkı yarışması Eurovision'da bu yıl San Marino'yu temsilen Türk şarkıcı Serhat Hacıpaşalıoğlu sahne alacak. Şu sıralar yarışma hazırlıkları yapan Paşalıoğlu'nun yarı final tarihi belli oldu.

Şarkıcı, bu yıl Stockholm’de gerçekleşecek 61’inci Eurovision yarı finali için 10 Mayıs'ta sahneye çıkacak. 14 Mayıs'taki Eurovision yarışmasında finale kalmak için Hacıpaşalıoğlu'nun 18 ülke arasından ilk 10'a girmesi gerekiyor.

Her yıl düzenlenen geleneksel müzik yarışmasına her ne kadar Türkiye katılmayacak olsa da bir Türk vatandaşın farklı bir ülkeyi temsil edecek olması da sevindirici bir gelişme.

Haberin Devamı

Serhat Hacıpaşalıoğlu Kimdir?

Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu, 24 Ekim 1964 İstanbul doğumludur. Şarkıcı, yapımcı ve sunucu kimliği ile tanınır. İlk ilkokulu Üsküdar’ın İcadiye semtinde, liseyi ise Beyoğlu’nda İstanbul Özel Alman Lisesi’nde tamamlamıştır. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Haberin Devamı

Yapımcılık Kariyeri

Üniversiteden mezun olduktan sonra ki süre içerisinde Burdur’da iki aylık zorunlu askerlik görevini tamamlayan Serhat, 1994 yılında End Productions isimli yapım şirketini kurarak sektöre giriş yapması o yıllarda başlamıştır.

Yine 1994 yılında “Jeopardy” isimli Amerikan Bilgi Yarışmasının Türk versiyonu olan “Riziko!” isimli yarışmanın yapımcılığını ve aynı zamanda sunuculuğunu üstlenmiştir. 1995 yılında En İyi Erkek Sunucu ve En İyi Yarışma Programı dallarında Altın Kelebek Ödülü kazandı. Bundan 1 yıl sonra yine En İyi Yarışma Programı kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Aynı yıl End Oroductions yapımcılığında yayınlanan Hedef 4 isimli yarışma programında sunucu olmuştur. Yine başka bir kanalda yayınlanan Britanya yarışma programı Midas Touch’un Türk versiyonu olan “Altına Hücum” un yapımcılığını üstlenmiştir. Ardından “Serhat’la Rizikosuz!” isimli eğlence programında sunuculuk görevini üstlenmiştir.

Haberin Devamı

2000’li yıllara gelindiğinde ise çalışma alanını daha da genişleten Serhat Hacıpaşalıoğlu, Katerina Mutsatsos ile birlikte END Productions yapımcılığında yayınlanan “Kalimerhaba” isimli programı sunmuştur.

Yine End Productions yapımcılığında düzenlenen 1998’de başlayan ve halen günümüzde yapılmakta olan Liselerarası Müzik Yarışmasını, 2002 – 2004 yılları arasında Megahit-Uluslararası Akdeniz Şarkı Yarışmasını ve 2009’da başlayıp günümüzde halen yapılmakta olan Dans Maratonu gibi yarışmalarda rol almıştır.

Müzik Kariyeri

Müzik kariyerinin ilk adımlarını ise 1997 yılında atmıştır. ‘Rüya Ben Bir Daha’ isimli ilk single çalışmasını yapmıştır. Sonrasında bir çok albüm çalışmalarında bulunan sanatçı, yaptığı işlerde büyük başarılar elde etmiştir. 2004 yılında “Total Disguise” isimli şarkısını Viktor Lazlo ile seslendirmiş, 2006 yılında “Chocolate Flavour” şarkısını piyasaya sürmüştür. Düet çalışmalarına dünyaca ünlü Tamara Gverdtsiteli ile devam etmiştir. Birlikte seslendirdikleri şarkılar ise 2008 yılında “I Was So Lonely”, “No Never” ve “Ya Ti (Total Disguise’nin Rus versiyonu)”.

Haberin Devamı

2014 yılında çalışmalarına Almanya ve Fransa’da devam eden sanatçı aynı yıl “Je M’Adore” isimli şarkısı ile sevenlerinin karşısına çıkmıştır. Sanatçı bu şarkısı ile Deutsche DJ Black/Pop Charts listelerinde beş hafta boyunca zirvede kalmıştır.

1995 yılında “En İyi Erkek Sunucu ve En İyi Yarışma Programı” kategorisinde “Altın Kelebek Ödülü’nün sahibi olan sanatçı, 1996 yılında bir kez daha En İyi Yarışma Programı kategorisinde ödül almıştır.

Son olarak 12 Ocak 2016 tarihinde San Marino RTV tarafından yapılan açıklamada İsveç’in Stockholm kentinde düzenlenecek olan Eurovision 2016 Şarkı Yarışmasında San Marino’yu Serhat Hacıpaşalıoğlu’nun temsil edeceği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!