Sergiye zamanı yok

Güncelleme Tarihi:

Sergiye zamanı yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 09:19

Sergiye zamanı yok

Haberin Devamı

RESSAM Süleyman Zilayaz, İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan atölyesinde bir yandan sanatsal çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da çocuğundan yaşlısına her yaştan insana sanat tutkusunu aşılama çabası nedeniyle sergi açmaya zaman bulamıyor.

Yazın bitimiyle birlikte yeni sezonu açan ve yüzlerce tablosunun yer aldığı atölyesinde öğrencilerini karşılama heyacanı yaşayan 76 yaşındaki Süleyman Zilayaz, eşi ve çocuklarının baskısına karşın, derslerini ve öğrencilerinin eğitimini aksatmamak için sergi açma tekliflerini reddediyor. Atölyesinde öğrencilerine duygularını esere dönüştürmeyi öğretmeyi daha doğru buluyor.

Resimle tanışması ortaokul sıralarına dayanan, üniversite yıllarında eski long play'lerin üzerine resim yaparak yurt önünde satan Zilayaz, arkadaşlarının yönlendirmesiyle Güzem Sanatlar Fakültesi Akademisi'ne gitti. 14.00- 19.00 saatleri arasında Eşref Üren Atölyesi'nde çalıştı. Modeller üzerinde figüratif çalışmalarını geliştirdi. Zilayaz, 1980 yılına kadar Tukaş'ta görev yaptı. Etiket kompozisyonlarını reklam ajanslarıyla gerçekleştirdi. Resimlerinde karışık teknik uygulayan sanatçının ürettikleri arasında peyzaj, natürmort ve figüratif eserler yer alıyor. 2000 yılında dostlarının teşvikiyle atölyesini açtı. 50'nin üzerinde sergi açtı. Smryna Sanat Platformu ve Ege Bilim Sanat Platformu üyesi olan Zilayaz, evli ve 3 çocuk babası.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!