Serginin ilk konukları minikler

Güncelleme Tarihi:

Serginin ilk konukları minikler
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 10:14

Serginin ilk konukları minikler

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi'nde ressam Emine Kurul'un fırçasıyla şekillenen eserler, Myhtos'tan Logos'a: Mitoloji ve Yaşlılık Temalı Sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Mitoloji ve Yaşlılık Sergisi'nin ilk konukları minikler oldu.

Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Uygarlık Araştırma Enstitüsü Sergi Salonu'nda 30 Mart- 30 Nisan tarihlerinde gösterimde olacak sergide, tarihten günümüze Akdeniz coğrafyasında var olmuş halkların, devletlerin ve milletlerin yaşlılık özelindeki söylence-efsanelerini görselleştiren 35 eser sanatseverlerle buluştu.

Antikçağdan günümüze ulaşan söylence ve destanların insana ve aynı zamanda tüm canlılılara özgü çocukluk, gençlik, yetişkinlik ve yaşlılık süreçleri özelinde sanatsal bir persfektifte yorumlanarak tuvale yansıtıldığını dile getiren Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Arun, “Sergide çocukluk, yetişkinlik ve yaşlılık dönemini görüyoruz. Dolayısıyla kuşaklararası ilişkiler, kuşaklararası çatışmalar, destek mekanizmaları bu serginin temasını oluşturuyor. Bu bağlamda biz mitoloji ile yaşlılığı biraraya getiriyoruz. Bugün sergimizin ilk konukları 5 yaş grubu miniklerimiz oldu. Onlara da kuşaklararası ilişkileri ve mitolojik kahramanları görsellerle aktarmaya çalıştık. Miniklerimizin ilgileri ve heyecanları görülmeye değerdi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!