Sergensiz olmaz

Güncelleme Tarihi:

Sergensiz olmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2001 01:47

Albayrak, G.Saray Balosu'nda iki yeni transferin müjdesini verdi ve ekledi. Cimbom'un kasasına balodan 100-125 milyar lira arasında para kaldı. Hagi'nin 10 numaralı forması açık artırmada Adnan Polat'ın oldu. Polat, formayı Haluk Ulusoy'un fanatik G.Saraylı oğluna hediye etti.

Galatasaray, hem ulusal hem de uluslararası platformda büyük işlere imza atmasına rağmen, bu başarılarını kutlama konusunda nedense hep sınıfta kalıyordu. UEFA Kupası ve Süper Kupa gibi kalburüstü pek çok Avrupa kulübünün müzesinde bile bulunmayan kupaları kucaklıyor fakat bu coşkuyu, sevinci yeterince yaşayamıyordu. Sanırım bu tespitlere, Galatasaray taraftarları da katılacaktır. Önceki gece, Galatasaray çok önemli bir ilke imza attı. Maslak'taki Venue'de bir Galatasaray Balosu düzenlendi. İlk bakışta sıradan bir yeni yıl balosu gibi görünen bu etkinliğin aslında çok daha farklı bir anlamı vardı. Kendi taraftarının bile çoğu zaman ‘‘snob’’ olarak değerlendirdiği Galatasaray yönetimi, artık bu sıkıcı imajdan kurtulmaya niyetli olduğunu gösteriyordu.

YÖNETİM TAM KADRO

Venue'de Carlsberg ve Aria sponsorluğunda düzenlenen balo, aslında yine Galatasaray'ın ‘‘mavi kanlı’’ kesimine yönelikti. Galatasaray yönetimi, Başkan Mehmet Cansun başta olmak üzere gecede tam takımdı. Ali Uras, Adnan Polat gibi eski yöneticiler, Ultraaslan, 1905 gibi oluşumlar da geceye destek verdi.

Biletleri (iki kişi için) 250 milyon liradan başlayan fiyatlarla satılan baloya 310 Galatasaraylı katıldı. Gecenin başında bir konuşma yapan Mehmet Cansun, ‘‘Bugüne kadar yakaladığımız başarıları kutlamak konusunda hep zayıf kaldık. Bu gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek sene burada buluştuğumuzda, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı da sergileyeceğiz’’ dedi ve büyük alkış topladı.

HAGİ'NİN FORMASINA 10 MİLYAR

Gecenin en ilginç anları, İzzet Öz'ün yönettiği açık artırma sırasında yaşandı. Açık artırmaya ilk olarak Galatasaray taraftarlarının adını anarken bile gözlerinin dolduğu Gheorghe Hagi'nin forması sunuldu. 10 numaralı forma 5 milyar 750 milyon liraya 1905 Derneği yöneticilerine kalmak üzereyken, Adnan Polat'ın bir arkadaşı, Polat adına ‘‘10 milyar’’ deyiverdi. Eh, Adnan Polat da ihale üzerine kalınca hiç itiraz etmedi ve Hagi'nin formasını 10 milyara aldı. Ama Polat da, formayı ‘‘O bunu çok istiyordu’’ diyerek Haluk Ulusoy'un fanatik Galatasaraylı oğluna hediye etti.

Açık artırmanın ikinci parçası UEFA Kupası'nın replikasıydı. 10 milyardan açık artırmaya sunulan kupa, Sodexho tarafından 25 milyar liraya alındı.

Gecenin son değerli kupası, (Jardel'in kulakları çınlasın) Real Madrid karşısında oynanan finalle kazanılan Süper Kupa'ydı. Süper Kupa replikası için büyük bir çekişme yaşandı. Fakat sonunda kupa ‘‘emekli’’ olduğunu söyleyen ancak parfüm işiyle uğraştığını öğrendiğimiz Serdar Kunaçav tarafından tam 50 milyar liraya alındı.

ALBAYRAK'TAN MÜJDE

Bu arada Ankara ve Yozgat maçlarında canları sıkılan Galatasaray taraftarlarına biraz moral verelim. Kokteyl sırasında ayaküstü konuştuğumuz Abdürrahim Albayrak, Galatasaray'ın ikinci yarıda çok farklı ve çok kuvvetli olacağı yolundaki iddiasını yineledi. Bir Brezilyalı ve bir de ‘‘Birinci Lig'de oynamayan’’ bir Türk futbolcuyu alacaklarını ancak fiyat artar endişesiyle isimleri şimdiden açıklamak istemediklerini söyledi Albayrak. Şimdiden haber vereyim, Batista sapasağlam ve ikinci yarıda kesin olarak takıma katılıyor. Perez'i yollamayı düşünmüyorlar, Sergen'den ise asla vazgeçmeyecekler.

100-125 MİLYAR KALDI

Gecenin finalinde zorlu bir yılı daha geride bırakan ve aklı fikri bu yıl İskoçya'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalinde olan Galatasaraylılar Mazhar-Fuat-Özkan'ın son derece keyifli konseriyle rahatladılar. Bir sonraki toplantı yine Venue'de. Kocaelispor maçının oynanacağı 15 Ocak veya 16 Ocak'ta bu kez taraftar gecesi var. Cimbom nihayet ‘‘halka iniyor...’’ Haydi hayırlısı. Haa, unutmadan tüm masrafları çıktıktan sonra bu geceden G.Saray'ın kasasına 100-125 milyar lira arasında para kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!