Sergen Yalçın: 'Bu bir mucize'

Güncelleme Tarihi:

Sergen Yalçın: Bu bir mucize
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 08:27

Teknik direktör Sergen Yalçın, 0-0 biten Fenerbahçe-Beşiktaş maçını değerlendirirken, ligimizin kalitesini eleştirdi. Eskiden çok daha fazla sayıda kaliteli oyuncunun bulunduğunu savunan Yalçın, "Şimdi oyuncular çok para alıyor. Bu oyuncu kalitesinin bu kontratları imzalaması mucizedir" dedi.

Haberin Devamı

Teknik direktör Sergen Yalçın, şampiyonluk yarışı ve derbi mücadelelerini Telegol programında değerlendirdi. Yalçın'ın açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ İSTEDİĞİNİ ALDI"
Fenerbahçe-Galatasaray maçında mentalite farklılığı vardı. Galatasaray o derbiye hazır değildi. Bu durumda zaten kazanamazsınız. Fenerbahçe daha hazırdı ve bu bütün oyunda görüldü. Fenerbahçe-Beşiktaş maçında oyun çok kısırdı. Beşiktaş'ın hiç pozisyona girmediği bir maçtı. Sebebi Şenol Güneş'in düşünceleriydi. Çıkan kadroda da böyle bir görüntü vardı. Fenerbahçe daha çok istiyordu ancak üretkenlik bakımından hiçbir şeyi yoktu. Lens'in olmaması büyük eksiklikti. Seyir zevki olmamasına rağmen istediğini alan Beşiktaş oldu.

"ÇİN VE KATAR GİBİ OLDUK"
Bizim zamanımızda maddiyat çok ön planda değildi. Bu kadar büyük rakamlara oynamıyorduk. Şimdi oyuncular çok para alıyor. Bu oyuncu kalitesinin bu kontratları imzalaması mucizedir. Bütçe ayarlamasını kulüpler yapmakta zorlanıyor. Bu rakamlar Türkiye için çok büyük. Böyle bir lig için gerçekten çok fazla. Şu an Çin, Katar gibi ülkeler çok büyük paralar veriyor. Biz de Türkiye olarak oraya döndük gibi.

Haberin Devamı

"GÖKHAN GÖNÜL'E YAPILANLAR DOĞRU DEĞİL"
Ben dört büyük takımda oynadım ve hiçbir zaman bana böyle tepkiler olmadı. Gökhan Gönül'e yapılanları doğru bulmuyorum. Fenerbahçe ile 9 yıl oynamış çok önemli bir futbolcu. Arda Turan'ı da yuhalıyorlar. Biz kendi insanımıza değer vermiyoruz. Eskiden daha üst düzey oyuncular vardı. O zaman için 12 tane üst düzey oyuncu sayabilirim. Şu an 5 tane sayamayız. Paralar yükseldi, kalite düştü. (sporx)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!