Sergen, Letchkov, Oğuz

Güncelleme Tarihi:

Sergen, Letchkov, Oğuz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1997 00:00

Güven TANER
Haberin Devamı

Eski Beşiktaşlı futbolcu Sergen Yalçın, futbolu yüzmilyarlarla ölçülen adam oldu, helal olsun ama, çok yazık ki, saha dışında buna paralel bir zenginliğe ulaşamadı.

Sergen, hala ‘‘Beni Beşiktaş'tan ayırdılar'' iddiasını gündeme getirdiğine göre, belli ki, artık Beşiktaşlı Sergen olmamanın sancısını çekiyor. Cebinin şişkinleşmesi keyfinin yanısıra, gönlünün Beşiktaş'ta oynayan futbolcu olma zenginliğini yitirmesinden rahatsız.

Belki birgün o serveti gene yakalayacak. Ancak bunun için yalnızca iyi futbol oynaması yetmeyecek. Düşüncelerini, dilini, bakış açılarını, futbolu paralelinde zenginleştirmesi gerekecek.

Sergen'i Beşiktaş'tan koparan ana neden, yönetim kurulunun kaprisi değil, Sergen'in tavırlarıydı. Verimde devamlılık göstermeme eksikliğiydi. Bir adama, var diye güveneceksiniz, ama o ne zaman verimli olacağını kendi de bilmeyecek. Kulübün manevi kişiliğini simgeleyen yöneticilere saldırma hakkını kendinde görecek. Olmaz. İşte o zaman kulüp onu gönderir. Çağın doğru bakış açısı, mantığı artık budur. Çağ, süse değil, verime bakıyor.

Letchkov, en az Sergen kadar yetenekli biri. Fizik gücünü kazanırsa, Sergen'den daha da yüksek performans gösterecek. Sergen'in onu, ‘‘ancak jokey olur'' diye yorumlaması, en azından bir meslektaşının şahsında kendi mesleğine yaptığı saygısızlıktır. İyi anımsıyorum. Geçen yıl da Amokachi'nin eli belinde oynadığını iddia etmişti.

AVRUPA'NIN EMEKLİLERİ

Sergen ‘‘Avrupa'da futbol yaşantısının sonuna gelmiş futbolculara kucak açılıyor'' demekte. Dilerim o da 30 yaşına geldiğinde futbolu iyi oynar durumda olur ve onu bir Avrupa takımı transfer eder. Hatta buna da gerek yok. Dilerim, çok çok iyi durumda olur da 30'una geldiğinde Beşiktaş'a geri döner. Bakalım o zaman kendini tükenmiş bir artık gibi görür, onu transfer edenlere de avanaklık etmişler gözüyle bakar mı!.

Aynı takımda olduğu Oğuz'u pek övmekte. Oğuz'un 32 yaşında F.Bahçe'den İst.Spor'a gittiğini, onun da kulübünden adeta uzaklaştırıldığını pek iyi bilmekte Sergen. Oğuz'un 34 yaşında kendisinden çok daha iyi koştuğunu ve maçın her dakikasında verimli olduğunu da görüyor. Acaba Oğuz'dan 9 yaş küçük Sergen Galler maçının temposunu 90 dakika kaldırabilir miydi? Oğuz'dan dört yaş küçük Letchkov'a saldırırken, dolaylı olarak kendi takım arkadaşını ve onu İst.Spor'a transfer edenleri de karaladığını farkedemiyor. Edemez, çünkü çapı bu. Aslında saldırısı Letchkov'a falan değil. Artık Beşiktaşlı futbolcu Sergen olmasına izin verilmeyişine. Yöneticilerini horgörerek küçümsediği kulübün büyüklüğünü kopunca kavradı. Hırçınlığı buna.

Yetenekli doğmak bir şanstır. Bunu iyi kullanma becerisini taşımamak da tam bir şanssızlık... Yetenekli futbolcudan, bunun paralelinde düşünce zenginliği beklemekle çoğu kez hata ediyoruz. Tanrı her şeyi bir arada vermekte o denli bonkör olmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!