Sergen için Cimbom pusuda

Güncelleme Tarihi:

Sergen için Cimbom pusuda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Jet-Pa'nın bugün Siirt Köy Hizmetleri ile formalite imzası attıracağı Sergen konusunda son kararı Löw verecek. Fenerbahçe ‘‘istemiyoruz’’ derse Galatasaray devreye girecek.

Bugün imza atacak

Jet-Pa Holding'in 9 milyon dolarlık bonservis bedelini ödeyerek İstanbulspor'dan aldığı Sergen Yalçın, bu sabah Siirt Köy Hizmetleri ile sözleşme imzalayacak. Formalite gereği bu imzayı atacak olan Sergen, daha sonra özel bir uçakla Siirt'e giderek Tanju Çolak yönetiminde idmana çıkacak.

Fener Löw’ü bekliyor

Bu sezon Siirt'te oynamaması kararlaştırılan Sergen, Fenerbahçe Teknik Direktörü Löw ‘‘İstiyorum’’ dediği takdirde 6 aylığına Fenerbahçe'ye kiralanacak. Sergen'in tüm parası Proton firması tarafından karşılanacak. Fenerbahçe bu transfer için tek kuruş harcamayacak.

Terim: Olabilir

Fenerbahçe'nin Sergen'i istememesi durumunda, Galatasaray'ın da devreye gireceği ifade edildi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, dün yaptığı basın toplantısında, Sergen konusunda sorulan bir soruya ‘‘Neden olmasın. Ben milli takımı çalıştırırken de kendisini sürekli kadroma aldım’’ diyerek bu transfere yeşil ışık yaktı.

Oturur konuşuruz

Terim, şu ana dek bu konuda kendisine herhangi bir öneri gelmediğini de ifade ederek, ‘‘Çok kaliteli ve yetenekli bir futbolcu. Eğer böyle bir ortam oluşursa, masaya oturur görüşürüz. Böyle bir futbolcuyu her teknik adam gibi ben de kadromda görmek isterim’’ diye konuştu.

Resmi teklif iletildi

Sergen'in Fenerbahçe'ye transferi için ilk görüşme dün gerçekleşti. Jet-Pa Spor Holding Genel Koordinatörü Tanju Çolak, kulübe giderek Futbol Şubesi Sorumlusu Ali Yıldırım'a Sergen için resmi tekliflerini iletti. Her iki taraf da transferin ayrıntıları görüştü.

LöW süre istedi

Tanju'nun kulüpten ayrılmasından sonra Yıldırım, bu transferdeki son kararı Löw'ün vereceğini ifade ederek, Alman hocayla kısa bir toplantı yaptı. Yıldırım, milli futbolcunun artılarını ve eksilerini Alman hocaya anlattı. Löw'de bu konudaki kesin kararını vermek için bir günlük süre istedi.

Teklif çok cazip

Ali Yıldırım, bu teklifin son derece cazip olduğunu belirterek, ‘‘Kararı teknik heyete bıraktık. Çünkü, takımın gidişatı ile ilgili her türlü sorumluluk Löw'e aittir. Sergen'in yararlı olup olmayacağını düşünüp bu sabah bize bildirecek. Biz de bu doğrultuda gerekeni yapacağız’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!