Serena Williams zorlanmadı

Güncelleme Tarihi:

Serena Williams zorlanmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 16:43

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın ikinci gününde tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı Serena Williams, Portekizli rakibi Michelle Larcher De Brito'yu 2-0 yenerek tur atladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wimbledon Tenis Kortları'nda, turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi ABD'li Serena Williams, merkez kortta Portekizli raket Brito'yu 2-0 mağlup ederek 2. tura yükseldi.

Williams, Wimbledon'da ilk kez geçen yıl mücadele eden ve 2. turda elenen 17 yaşındaki rakibi karşısında rahat kazandı. ABD'li raket, 22 dakika süren ilk seti rakibine oyun vermeden aldı.

İlk oyununu 2. setin 3. oyununda kazanan Portekizli Brito, bu sette güçlü rakibine direnç gösterdi ve 7. oyunu da alarak durumu 4-3'e getirdi. Ancak Serena Williams, 41 dakika süren seti 6-4 kazanarak 2. tura adını yazdırdı.

Karşılaşmada Serena Williams, 15 kez “ace”ten (servisten sayı kazanma) sayı alırken, 1 kez çift hata yaptı. Portekizli tenisçi ise mücadeleyi 3 çift hatayla tamamladı.

29 yaşındaki Williams, kariyeri boyunca Wimbledon Tenis turnuvası'na 10 kez katıldı. 3 kez şampiyon olmayı başaran ABD'li raket, 2 kez final oynadı.

Serena Williams'ın kariyerinde, 5 kez Avustralya Açık, 1 kez Fransa Roland Garros, 3 kez de ABD Açık şampiyonluğu bulunuyor.
Portekizli tenisçi ise geçen yıl ilk kez katıldığı Fransa Roland Garros'ta 3. turda, ABD Açık'ta ise 2. turda turnuvaya veda etmişti.

Bu arada tenisseverler Serena Williams-Michelle Larcher De Brito maçında, 15 bin kişilik kapasiteye sahip Merkez Kort'un tamamına yakınını doldurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!