Serena ve Maria 8 aydır sıfır!

Güncelleme Tarihi:

Serena ve Maria 8 aydır sıfır
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 20, 2016 00:28

Dünyanın en çok konuşulan iki kadın tenisçisi Serena Williams ve Maria Sharapova, son dönemde resmen 'kayıpları' oynuyor. Kortlardaki başarılarının yanı sıra renkli özel yaşamlarıyla da dikkat çeken Serena ve Maria, son 8 ayda tek bir turnuva bile kazanamadı.

Haberin Devamı

Kadın tenisinde yeniden zirveye çıktığı 2013 yılından bu yana tahtını kimseye devretmeyen, yer aldığı her turnuvanın tartışmasız favorisi olan Birleşik Amerikalı Serena Williams, son Amerika Açık turnuvası yarı finalinde Roberta Vinci’ye elenmiş ve bu mağlubiyet tenis otoriteleri tarafından ‘son dönemin en büyük sürprizi’ olarak değerlendirilmişti. 

SERENA 2015'TE 3 GRAND SLAM KAZANDI AMA....
Yıl boyunca 3 grand slam zaferi yaşayan Williams, Amerika Açık’ı da kazanarak ‘yılın tüm grand slam turnuvalarını kazanan tenisçi’ unvanını almak istese de, evdeki hesap çarşıya uymayınca, takımı ve ailesiyle birlikte büyük hayal kırıklığına uğramıştı.

Serena ve Maria 8 aydır sıfır
SERENA İÇİN 'HAMİLE' DEDİKODUSU ORTAYA ATILDI
Williams, Amerika Açık sonrasında, sakatlığını ve ‘mental’ sorunlarını gerekçe göstererek 2015 yılının devamında hiçbir turnuvada yer almadı. Bu dönemde Serena ile ilgili başta magazin basını olmak üzere çok kişi tarafından onlarca senaryo yazılmış, hatta efsane tenisçinin hamile olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. 

Haberin Devamı

İddiaları yalanlayan ve kendini yeniden tenise verdiğini söyleyen Serena’nın 2016 yılında 2 ay boyunca sadece bir turnuvada (Avustralya Açık) yer alması ve bu kez finalde kaybetmesi söylentileri yine beraberinde getirdi.  

SERENA SON 7 AYDA SADECE 2 TURNUVAYA KATILDI
Serena’nın son olarak Katar turnuvasından da çekildiğini açıklamasıyla, ‘Serena bu yıl tenisi bırakacak mı?’ sorusunu yeniden gündeme getirdi. Mental olarak ciddi boyutta düşüşe geçen, son 7 ayda sadece 2 turnuvaya katılan ve şampiyonluk göremeyen Serena’nın yılın devamında hangi turnuvalara katılacağı ve nasıl performans sergileyeceği merak konusu haline geldi.

SHARAPOVA ONLARCA TURNUVA KAÇIRDI
2015 yılının yaz aylarından bu yana sakatlıkları sebebiyle onlarca turnuva kaçıran ve hayal kırıklığı yaratan bir diğer isimse Maria Sharapova oldu. Temmuz ayında Wimbledon’da yarı finalde elenen Sharapova, Amerika Açık’ı pas geçtikten sonra Ekim ayında Singapur’daki sezon sonu finallerinde de yarı finalde elenip sezonu tamamlamıştı. 

Haberin Devamı

2016 yılında aynen Williams gibi 2 ayda sadece bir turnuvaya (Avustralya Açık) katılan Sharapova, bu organizasyonda da çeyrek finalde elendi. Rusya FED Cup takımıyla da 2 maça çıkan yıldız tenisçi, son 8 ayda bireysel olarak sadece 3 turnuvada yer aldı ve bu turnuvaların hiçbirinde kupa kaldıramadı.Â

Serena ve Maria 8 aydır sıfır
Maria Sharapova artık kortlardaki başarılarından çok dergilere verdiği pozlarla hatırlanır oldu.

SHARAPOVA KLASMANDA 6. SIRAYA GERÄ°LEDÄ°
Serena Williams zirvedeki yerini puan avantajıyla korumaya devam ederken, Maria Sharapova, dünya sıralamasında 6. basamağa inerek, Kerber, Halep, Radwanska ve Muguruza’nın gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

Kadın tenisinin en değerli ve özel karakterlerinden ikisinin turnuvalardan bu kadar uzaklaşması, başta kendi hayranları olmak üzere, tenis dünyasında büyük hayal kırıklığı yaratırken, 2016 sezonunun devamıyla ilgili soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!