Şereflikoçhisar’da Cumhuriyet Bayramı bir gün sora kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Şereflikoçhisar’da Cumhuriyet Bayramı bir gün sora kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 11:09

Şereflikoçhisar’da Cumhuriyet Bayramı bir gün sora kutlandı

Haberin Devamı

Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR, (Ankara) (DHA)- CUMHURİYET’in  94. Yıldönümü Şereflikoçhisar’da da coşkuyla kutlandı. Törenler, hava muhalefeti nedeniyle bir gün sonra yapıldı.
Törene Kaymakam Sedat Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Nuri Dilsiz, Belediye Başkanı Ferda Polat kurum kuruluş yöneticileri katıldı.
Şehir Stadında düzenlenen törende konuşan İlçe Kaymakamı Sedat Yıldırım, “Mesele vatan meselesi olunca kalkışmalar olduğu zaman dil, din, ırk, cinsiyet, mezhep, siyasi görüşü bir kenara bırakarak aynı 15 Temmuz’da olduğu gibi vatan ortak paydasında birleştirerek ‘söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyerek birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekir. Büyük Atatürk; bundan 94 yıl önce kurduğun Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her türlü olumsuzluklara, her türlü oyunlara rağmen bugün ordusuyla, polisiyle, memuruyla, işçisiyle, esnafıyla, 40 milyon genci, 80 milyon vatanseveriyle dimdik ayaktadır” dedi.
Daha sonra Tuzgölü Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Yeşilöz tarafından “Bu Vatan Kimin” adlı şiir ve yine aynı okulda öğrenci Döne Rana Işlak, “Bayrak” adlı şiiri okudu.
Cumhuriyet Bayramı kutlama programında bu yıl ilk defa Türkiye’nin 7 bölgesine ait halk oyunları gösterileri beğeniyle izlenildi.
Program tören geçişinin ardından sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!