Şeref Taşlıova’ya Saygı Gecesi

Güncelleme Tarihi:

Şeref Taşlıova’ya Saygı Gecesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 12:27

TAŞLIOVAYA SAYGI GECESİ

Bekyoz Belediye Başkanlığının desteği ve Terlan Kaya´nın organize ettiği Büyük Usta Şeref Taşlıova´yı Anma ve Saygı gecesi Beykoz´da Prof. Dr. Necmettin Erbakan kültür merkezinde yapıldı.
Sunumu Ozan Baki Çetin´in yaptığı bu anlamı ve güzel etkinliğe; Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz,Beykoz Belediye Başkan yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necla Çağlayan, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan, AK Parti Pendik Belediye Meclis Üyesi Selçuk Kaya, Ataşehir Belediyesi Ulaştırma Müdürü Orhan Çerkez, Terekeme Karapapak Türkleri Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Hikmet Hancı, Serkan Deniz, Faruk Deniz, Sinan Karaçay, Sancaktepe KAI Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Fehimdar Özdemir, Ümraniye AK Parti´den aynı zamanda Ümraniye Serhat İlleri Yönetim Kurulu Üyesi Caner Ulaş Kayıkçı,ARDA-FED Eski Başkanı Yaşar Geler, Aşık Şenlik Köyü Dernek Başkanı Mehmet Bavaş, Güvenocak Köyü Dernek Başkanı Sönmez Durdağı ile çok sayıda Ardahanlı, Karslı, Iğdırlı ve Erzurumlu hemşehrimizin katılımı ile gerçekleşti.
Onur konukları olarak geceye Aşık Şeref Taşlıova´nın çocuklarından büyük kızı Ülkü Hanım ve Oğlu Mete Taşlıova da katıldı.
Gecede Âşıklar Yener Yılmazoğlu, Nuri Çırağı, Bayram Denizoğlu, Korkmaz İkan ve Metin Bulutlu sahne aldı. Şeref Taşlıova´dan, Âşık Şenlikten değişler söyleyip sazlarıyla sözleriyle, anılarıyla usta âşıktan söz ettiler. Gazetemiz yazarlarından Sinan Karaçay´ında Şeref Taşlıova anısına yazdığı gecede duygun dolu anlar yaşandı.
Gecede bir konuşma yapan Doç. Mete Taşlıova salonu dolduran misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasında: “ Anmak yaşatmaktır. Eğer bir değeriniz varsa onu zaman zaman çeşitli vesilelerle yad edersiniz, gelecek kuşaklara aktarırsınız. Gelecek kuşakların kendilerinden sonrakilere de yüzyıllara bağlayarak bu geleneği bu kültürü taşımasını sağlamış olursunuz. Âşıklık Türk sözlü kültürünün en önemli dallarından birisidir. Anadolu´ya geldiğimiz 1071 den 1064 ten bu yana, bitmeyen bir zincir halinde kopmadan devam eden bir kaç sanat dalından biridir aşıklık geleneği.” Diyerek babasının bu geleneği yaşatma adına yaptıklarından kısaca bahsetti.
CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz da Gecede bir konuşma yaptı. Bir Ardahanlı olarak aşıklık kültürü yakından bildiğini içinde büyüdüğünü, bu kültürü yaşatanları desteklemek gerektiğini söyledi ve her zaman bu kültürün hizmetinde olduğunu belirterek gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Gecede yaptığı konuşmada; ‘Aşıkların kültürel soykırımın karşısında direnen, dilimizi, dinimizi, bayrağımızı muhafaza eden muhafız alayı komutanları olduklarını, bunları ne yapıp edip çocuklarımıza aktarmak gerektiğini önemle vurguladı. Bir milleti millet yapan dört unsurun dil, din, tarih, edebiyat ve musiki olduğunu bu alanda yabancı baskılarının çok olduğunu bu değerlerimizin yaşatılmasının bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi.
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek´in rahatsızlığından dolayı katılamadığı gecede Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu Beykozda uzun yıllardı Kars ve Ardahanlılar ile birlikte çok güzel ve takdire şayan bir komşuluk ilişkilerinin olduğunu ve kendi memleketi olan Kastamonu ile Kars arasında bir gönül bağı kurulduğunu anlattıktan sonra, Beykoz Belediyesinin Şeref Taşlıova ve Murat Çobanoğlu´nun adlarının yaşatılması adına cadde veya tesislere bu adların verilmesi için çalışma yaptıklarını ve bunu çok yakında gerçekleştireceklerini söyledi..
İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necla Çağlayan Şeref Taşlıova ile ilgili bir anısından bahsederek, yıllar önce Ankara´da bir programda karşılaştığını Taşlıova´nın Ardahanlı olan babasını yakından tanıyan biri olarak kendisine yakın ilgi gösterdiğini söyledi. Babası, Murat Çobanoğlu, Süleyman Demirel, Yener Yılmazoğlu ve Ardahan´ın il olması için çaba gösteren Belediye Başkanının da olduğu bir fotoğrafı kendisine vermek için sözleştiği ancak buna fırsat bulamadığı söyledi. O fotoğrafı bugün burada oğlu Mete Taşlıova´ya verdi.
Gecede bir konuşma gecenin organizatörü Terlan Kaya ; ‘ Bu gece için çok çalıştıklarını ve değerli ustamızı anmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ve bu anma etkinliğin bundan sonra geleneksel hale getirmek için destek beklediklerini ileterek katılım gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum´ diye konuşmasına son verdi.
Ozan Baki Çetin´in eşsiz şiirleri ve ozanlarımızın âşıklık kültürüne dair sergiledikleri birbirinden kıymetli eserler ile katılımcıların büyük keyif aldığı gece, programa karılan sanatçılara hediye verme töreni ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!