Åžeref EroÄŸlu 'Åžöhretler Listesi'ne seçildi!

Güncelleme Tarihi:

Şeref Eroğlu Şöhretler Listesine seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 15:43

Dünya ve Avrupa ÅŸampiyonu, olimpiyat ikincisi eski milli güreşçi Åžeref EroÄŸlu, Dünya GüreÅŸ BirliÄŸi (UWW) Ãœst Kuruluna (Hall Of Fame) seçildi.Â

Haberin Devamı

Dünya Güreş Şampiyonası için milli takımla Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye gelen Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurulun, kariyerinde önemli başarılar bulunan üç sporcudan oluştuğunu söyledi. 

Kurula seçilmesinin kendisi ve Türk güreşi adına sevindirici olduğunu dile getiren Eroğlu, "Geçmişte minderde, şimdi ise masa başında Türk güreşinin emrinde olacağım." dedi.

Eroğlu, UWW Yönetim Kurulu üyesi Rodika Yakşi ve Avrupa Güreş Birliği (CELA) Yönetim Kurulu üyesi Önder Yakşi'ye girişimleri için teşekkür ederek, "Biz, ülke ve dünya güreşine hizmet ediyoruz. Üç ülke şampiyonunun arasına girmek önemli. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türk ve dünya güreşinin emrinde olacağım." ifadelerini kullandı.

Güreşte "bilirkişi" görevini yürüten kurul üyeleri, UWW Başkanının talep ettiği konularda çalışma yapıyor. Kurul, Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda dereceleri bulunan sporculardan oluştuğu için "Şöhretler Listesi" olarak adlandırılıyor.

BAKMADAN GEÇME!