Serdar Turgut: Serdar Amca, nerdeydin?

Serdar TURGUT
Haberin Devamı

Rumuz: Meraklı

Soru: Serdar Amca, bunca zamandır nerelerdeydin, sesin soluğun çıkmadı. Özlettirdin kendini

Cevap: Değerli Meraklı. Doğru söylüyorsun, bir süredir Amca'ya akan mektuplara cevap veremiyorum. Biraz meşguldüm. Sınıf savaşına az çok benzeyen bir mücadele vermekteydim. Uzunca bir zamandır genelde Türk medyası özelde de Hürriyet üst yönetimi ile uzlaşmaz çelişki içindeydim. Kavgam tüm saflarda kahramanca sürdü. Ancak gayet tabii ki yine yenildim. Teslim bayrağını çektikten sonra doğal olarak haddinden fazla boş zamanım oldu da mektuplara tekrar cevap vermeye başlayabildim işte. Ancak merak etmeyin inşallah öcümü bir gün alacağım, çünkü ben kin tutarım.

***

Rumuz: Hepimiz Kardeşiz

Soru: Serdar Amcacığım, lütfen bana açıklayınız, siz gerçekten ırkçı mısınız?

Cevap: Canım Hepimiz Kardeşiz. Soruna direkt cevap vermeye geçmeden önce şunu bilmeni isterim ki ne seninle ne de başka birileriyle kardeş filan olmaya niyetim yok, tamam mı? Seni tanımıyorum ama tanısam büyük ihtimalle büyük çoğunluk gibi senden de katiyen hoşlanmayacağım kesindir. Neden sosyal içerikli insanlar illa da başkalarıyla kardeş, bacı, arkadaş olmak zorundalar bunu da anlamam mümkün değil. Şimdi gelelim sorunun cevabına; Evet, dünyada tek bir tane bile zenci orkestra şefi yoktur diye alenen söyledim. Ve evet bütün Amerikan futbolu takımlarında tek bir tane zenci antrenör yoktur ama ayı gücü gerektiren bütün pozisyonlarda zenci oyuncular vardır da dedim. Dahası bunları söylerken müstehzi bir ifadeyle gülümsedim de. Ve evet hem Hindistan hem de Pakistan'dan aynı anda resmi protesto yemeyi başarmış dünyadaki tek gazeteci de benim. Ancak bütün bunların hiçbirisi benim ırkçı olduğumu göstermez çünkü hem Hint ve Paki yemeklerine bayılırım, hem de Naomi Campell benimle yatmak isterse onu reddetmeden önce uzun süre düşünürüm. Lütfen hakkımda asılsız iddialar çıkarmayın.

***

Rumuz: Goşist

Soru: Serdar Amca, bazı çevreler Türkiye'de oligarşik bir sistemin olduğunu söylüyorlar. Bunda gerçeklik payı var mı?

Cevap: Sevgili Goşist. İsmini yerim senin ben be. Amenin, ameni, amenin be gel buraya bi öpeyim seni lan. Ter koksan da öpeyim haydi bu seferlik. Neyse sorunun cevabına gelince... Hayır, Türkiye'de oligarşik bir sistem katiyen yoktur. Çünkü Türkiye'yi yönetenler oligarşi oluşturacak kadar kalabalık değillerdir. Bilmem anlatabiliyor muyum. Teşekkür ederim.

***

Rumuz: Feminist

Soru: Saygıdeğer Serdar Amca. Sen neden yazı yazıp 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlamadın? Sence kadınlar erkekler tarafından ezilmiyor mu ki?

Cevap: Canım Feminist. Sana bir tane kafa koyarım bir de yer vurur, sonra ayağa kaldırır bir daha kafa koyarım, anladın mı. Sinirim geçmezse aynı şeyleri yeniden yaparım hiç usanmadan. Ulan ben bitmişim, kadın benim posamı çıkarmış, ‘‘Evli ve Çocuklu’’ dizisindeki Al Bundy'den de beter hale getirmiş. Sen kalkmış bu durumdaki bir adama ‘‘Kadınlar eziliyor mu’’ diye soruyorsun. Bana ne be başka kadınlardan, onlara neler olduğundan, benim tanıdığım ezilmiyor, beni eziyor anladın mı lan? Tövbe tövbe ya, insanın elini kana bulayacaklar ya.... Ya valla geçmiyor sinirim, gel lan buraya!

***

Rumuz: Neo-faşizm

Soru: Serdar Amcam. Avrupa'da birçok ülkede faşistler güçleniyor. Bunun acaba ‘Ayrılığın 6 derecesi’ teoremi ile ilgisi var mıdır?

Cevap: Canım Neo-faşizm. Sorunda istemeden de olsa cevabın ipucuna ulaşabilmen bazı konuların gerçekten aptallara malum olduğunu ispat etmeye yetecek netlikte bir olay. Avrupa'da faşistlerin güçlendiği her ülkeye bak, göreceksin ki orada Türkler çok sayıdadırlar. Avrupa'da Türkler hangi ülkede çoklarsa o ülkede faşistler de en güçlüdür. Bu iki fenomen arasındaki bire bir ilişki katiyen reddedilemeyecek kadar belirgindir. Yani bu konuda da ‘ayrılığın 6 derecesi’ teoremi işlemekte ve Avrupa faşizminin altından da neden olarak Türkler çıkmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları